fick ett UNDERBART recept från ett värdshus där jag jobbade för ett par år sen...
o iingen aning om vart receptet e , o minns inte hur det går heller.. :@
ett chokladkladdkakerecept.. det e ett typ super de´'lyx recept..(L)
vad jag minns (tror jag :p ) e att det 6 ägg, väldigt smakrik på choklad, o att den måste stå ett dygn o stelna annars e det typ som "chokladsoppa"- väldigt rinnig..
SNÄLLA HJÄLP MIG :'(
Russinet-Korinten24 november 2008
puffar åt dig...:p
EmelieSv24 november 2008
Fransk chokladkaka
Detta recept påminner om det du beskriver, dock känner jag inte riktigt igen det där med att den skulle bli väldigt rinnig, men den behöver några timmar på sig för att "stanna" (den är nästan godast dagen efter) Lös och kladdig blir den i alla fall, och väldigt god ;-)
Äkta kladdkaka
Detta är ett annat recept som också påminner om det du söker, men det har jag inte prövat själv, så det kan jag inte uttala mig om :-)
jag hittade det, det låg i garaget under den gula backen bakom skridskorna som ligger framför vattenberedaren till höger om kartongen med julsakerna som står på lådan med verktygen.
tss... tack för hjälpen.. inte..
Jilliii8 december 2008
ingen som har nått recept som liknar ?
babbs8 december 2008
Kan det här vara något?
Fransk Chokladkaka
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 70%)
2 dl strösocker
4 ägg
10 st tryffel
Sätt ugnen på 175°
Smöra en rund form med löstagbar botten
Smält choklad och smör, låt svalna lite
Vispa socker och ägg poröst
Blanda äggsmeten med den smälta chokladen och smöret
Häll i formen. Tryck ner tryfflarna i smeten.
Grädda i cirka 20 minuter (ibland upp till 30 min om man inte vill ha kakan rinnande.
erbium11 december 2008
Låter lite som denna:
6 ägg,
250 g choklad
75 g smör
Vispa äggen fluffiga och vita. smält smör och choklad och blanda med äggen (låt chokladen svalna lite så det inte blir äggröra :) )
Häll upp i en smord och brödad form (kan ha mandelspån etc med)..
Var det ngt liknande?
MVH
Jenni
Eery11 december 2008
Skrivet av erbium den 11 dec 2008
Låter lite som denna:
6 ägg,
250 g choklad
75 g smör
Vispa äggen fluffiga och vita. smält smör och choklad och blanda med äggen (låt chokladen svalna lite så det inte blir äggröra :) )
Häll upp i en smord och brödad form (kan ha mandelspån etc med)..
fick ett UNDERBART recept från ett värdshus där jag jobbade för ett par år sen...
o iingen aning om vart receptet e , o minns inte hur det går heller.. :@
ett chokladkladdkakerecept.. det e ett typ super de´'lyx recept..(L)
vad jag minns (tror jag :p ) e att det 6 ägg, väldigt smakrik på choklad, o att den måste stå ett dygn o stelna annars e det typ som "chokladsoppa"- väldigt rinnig..
SNÄLLA HJÄLP MIG :'(
puffar åt dig...:p
Fransk chokladkaka
Detta recept påminner om det du beskriver, dock känner jag inte riktigt igen det där med att den skulle bli väldigt rinnig, men den behöver några timmar på sig för att "stanna" (den är nästan godast dagen efter) Lös och kladdig blir den i alla fall, och väldigt god ;-)
Äkta kladdkaka
Detta är ett annat recept som också påminner om det du söker, men det har jag inte prövat själv, så det kan jag inte uttala mig om :-)
Äkta kladdkaka
Hoppas du hittar det du söker...
jag hittade det, det låg i garaget under den gula backen bakom skridskorna som ligger framför vattenberedaren till höger om kartongen med julsakerna som står på lådan med verktygen.
tss... tack för hjälpen.. inte..
ingen som har nått recept som liknar ?
Kan det här vara något?
Fransk Chokladkaka
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 70%)
2 dl strösocker
4 ägg
10 st tryffel
Sätt ugnen på 175°
Smöra en rund form med löstagbar botten
Smält choklad och smör, låt svalna lite
Vispa socker och ägg poröst
Blanda äggsmeten med den smälta chokladen och smöret
Häll i formen. Tryck ner tryfflarna i smeten.
Grädda i cirka 20 minuter (ibland upp till 30 min om man inte vill ha kakan rinnande.
Låter lite som denna:
6 ägg,
250 g choklad
75 g smör
Vispa äggen fluffiga och vita. smält smör och choklad och blanda med äggen (låt chokladen svalna lite så det inte blir äggröra :) )
Häll upp i en smord och brödad form (kan ha mandelspån etc med)..
Var det ngt liknande?
MVH
Jenni
Låter lite som denna:
6 ägg,
250 g choklad
75 g smör
Vispa äggen fluffiga och vita. smält smör och choklad och blanda med äggen (låt chokladen svalna lite så det inte blir äggröra :) )
Häll upp i en smord och brödad form (kan ha mandelspån etc med)..
Var det ngt liknande?
MVH
måste testa på en gång!
Jenni