Alla munkar som man köper är mjuka och helt sunkiga, jag skulle vilja ha mina munkar krispiga, typ som friterade räkor eller något. För att få det har jag förstått att man gör en frityrsmet, den har man inte till donuts utan då friterar man direkt.
Men OM jag nu vill ha mina donuts med den krispiga ytan, är det möjligt att fritera munkarna med sån smet på? eller finns det något skäl att folk inte gör sånt?
vinciqator4 september 2010
Det Du köper i affären är gamla sunkiga munkar. Vill Du ha dem krispiga i ytan får Du finna dig i att göra dem själv. Att bara fritera om den med ett "extra lager smet" är lika trixigt som att göra dem från grunden och då kan dDu hitta ett recept som tilltalar Din smak, i stället för att försöka rädda vad andra kokat ihop.
sockerkakan14 september 2010
Ja, alltså jag menade ju att jag själv skulle fixa ihop smeten och munkarna. Ville bara veta om det fanns skäl att inte göra det, om det var farligt eller om det helt enkelt inte gick etc... ;)
vinciqator4 september 2010
Det finns ingen anledning att inte göra det om Du gillar frityrstekt bröd – det är en himmelsvid skillnad mot köpta. Det finns flera recept på mk.se.
Alla munkar som man köper är mjuka och helt sunkiga, jag skulle vilja ha mina munkar krispiga, typ som friterade räkor eller något. För att få det har jag förstått att man gör en frityrsmet, den har man inte till donuts utan då friterar man direkt.
Men OM jag nu vill ha mina donuts med den krispiga ytan, är det möjligt att fritera munkarna med sån smet på? eller finns det något skäl att folk inte gör sånt?
Det Du köper i affären är gamla sunkiga munkar. Vill Du ha dem krispiga i ytan får Du finna dig i att göra dem själv. Att bara fritera om den med ett "extra lager smet" är lika trixigt som att göra dem från grunden och då kan dDu hitta ett recept som tilltalar Din smak, i stället för att försöka rädda vad andra kokat ihop.
Ja, alltså jag menade ju att jag själv skulle fixa ihop smeten och munkarna. Ville bara veta om det fanns skäl att inte göra det, om det var farligt eller om det helt enkelt inte gick etc... ;)
Det finns ingen anledning att inte göra det om Du gillar frityrstekt bröd – det är en himmelsvid skillnad mot köpta. Det finns flera recept på mk.se.