Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromage?

  • 18 januari 2001

    Fromage är ju en sak poå franska och en helt annan på svenska. Vad är egentligen den svenska varianten? Har ni recept?

  • 22 januari 2001

    Fromage ä en efterrätt av ägg, grädde, smak och gelatin. Det kan även vara en variant av sylta. Jag har tyvärr inget bra recept till dig.

  • 23 januari 2001

    Fromage på frukter!5 st gelatinblad 3 st ägg, delade 1 dl socker 2 dl koncentrerad exotisk fruktjuice 3 dl grädde färsk exotisk frukt till garnering lite grovt riven mörk blockchoklad Lägg gelatinbladen i blöt och vispa sedan äggulor och socker pösigt. Krama vattnet ur gelatinbladen, smält dem på svag värme i en panna och blanda i fruktjuicen och äggsmeten under omrörning.Vispa grädden och även äggvitorna till hårt skum, rör ner grädden i smeten och vänd därefter ner äggvitan. Ånga en form och strö i lite socker, hälli fromagesmeten och ställ in den i kylen i minst 4 timmar innan servering. Garnera med frukterna och den rivna chokladen!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.