Halloj!
Nån som vet om det går att frysa morotskaka med toppingen på? Eller blir det konstigt eftersom det är färskost?
Tack på förhand!
idea_23 april 2009
Har gjort det många gånger (Y), men om du vill kunna ta ut en eller ett par bitar i taget och att glasyren ska va fin är tipset detta:
Skär kakan i bitar, lägg bitarna på t.ex. big pack-lock (jag får in 6 bitar på ett lock). När bitarna är frysta, ta ut dem och lägg ner i big pack burken med ett lager smörpapper eller dylikt mellan. lägg tillbaka i frysen. När du ska äta av kakan tar du fram ett lager eller bryter loss några bitar i taget och ställer fram i rumstemperatur ca 15-30 minuter i förväg så att de tinar (beroende på när på året det är och hur varmt du har det inne.
Halloj!
Nån som vet om det går att frysa morotskaka med toppingen på? Eller blir det konstigt eftersom det är färskost?
Tack på förhand!
Har gjort det många gånger (Y), men om du vill kunna ta ut en eller ett par bitar i taget och att glasyren ska va fin är tipset detta:
Skär kakan i bitar, lägg bitarna på t.ex. big pack-lock (jag får in 6 bitar på ett lock). När bitarna är frysta, ta ut dem och lägg ner i big pack burken med ett lager smörpapper eller dylikt mellan. lägg tillbaka i frysen. När du ska äta av kakan tar du fram ett lager eller bryter loss några bitar i taget och ställer fram i rumstemperatur ca 15-30 minuter i förväg så att de tinar (beroende på när på året det är och hur varmt du har det inne.
Lycka till :D/Kari
Håller helt med föregående talare!(Y)