Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa?

  • sufly 23 april 2009

    Halloj!
    Nån som vet om det går att frysa morotskaka med toppingen på? Eller blir det konstigt eftersom det är färskost?

    Tack på förhand!

  • idea_ 23 april 2009

    Har gjort det många gånger (Y), men om du vill kunna ta ut en eller ett par bitar i taget och att glasyren ska va fin är tipset detta:
    Skär kakan i bitar, lägg bitarna på t.ex. big pack-lock (jag får in 6 bitar på ett lock). När bitarna är frysta, ta ut dem och lägg ner i big pack burken med ett lager smörpapper eller dylikt mellan. lägg tillbaka i frysen. När du ska äta av kakan tar du fram ett lager eller bryter loss några bitar i taget och ställer fram i rumstemperatur ca 15-30 minuter i förväg så att de tinar (beroende på när på året det är och hur varmt du har det inne.

    Lycka till :D/Kari

  • pia61 23 april 2009

    Håller helt med föregående talare!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.