Tänker baka några kladdkakor till en studenmottagning. Vill göra det lite enkelt för mig och förberede innan.
Någon som fryst in kladdkakor och hur blev resultatet i så fall?
:o
mooseella2 juni 2009
Mitt recept på kladdkaka har fungerat bra att frysa.
12-16 bitar Ugn: 175 Tid: 20 min
Arbetstid ca 10 minuter
Form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Ingredienser:
100 g smör, inte margarin
2½ dl strösocker eller fruktos
4 rutor, 70 % choklad gärna med hallon i.
2 ägg
1½ dl (90g) Siktat dinkel/spelt mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och bröa formen. Bröa gärna med havrekli
Smält smöret i en kastrull.
Smält ner chokladbitarna.
Rör ner sockret och rör om ordentligt.
Tag kastrullen från värmen.
Rör ner äggen, blanda väl.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör därefter ner mjölblandningen i kastrullen.
Blanda väl.
Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Servera med tofuglass med vaniljsmak eller grädde och frukt.
Hallon är väldigt gott till.
Smaklig spis
fen0mena2 juni 2009
Detta recept funkar också bra att frysa! Blir till o med bättre om den får stå kallt några dagar innan den severas.. Väldigt lätt att göra och väldigt god, min favoritkladdkaka (L)
Smält choklad och smör ihop. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ihop allting, vispa inte. Smöra en springform och täck med kokos. Häll i smeten och grädda i 225 grader ca. 14 min
boz19652 juni 2009
Har inte provat själv men det borde, logiskt sett, funka fint. Ett ips är att baka en liten kladdkaka och frysa in och kolla resultatet efter ett par dagar i frysen.
vitchokladkaka4 juni 2009
kladdkaka går jättebra att frysa in, själv så tycker jag nästan att den är godare halvfryst(L)
Ulrika914 juni 2009
Jag håller med "vitchokladkaka", det är tillochmed gott att äta när den är halvfryst.
The_mama97mia4 juni 2009
jag har aldrig testat själv, det brukar inte bli över... men tänker att om jag skulle frysa en så skulle jag nog göra den lite extra kladdig... den står ju till sig o blir liksom lite fastare när den svalnar... ??? tänker jag fel?
Fram för experiment här.
lena44 juni 2009
Jag har fryst kladdkakor många gånger och det blir jättebra när man tinat dem..
Disen4 juni 2009
Har fryst ett anta kladdkakor och det funkar utmärkt. :)
Det går ju att frysa tårtor och dom är ju goda.
knacken5 juni 2009
det finns ju färdigköpta djupfrysta kladdkakor att köpa så det borde väl funka
svajtan10 juni 2009
Jag har fryst kladdkaka och det funkar.
Tänkte ge dej ett annat tips som jag gör ibland=lägg några After Eight-plattor på kladdkakan
det tycker alla fall jag är gott-men jag gillar ju mint-gissa om en del blir snopna när det är mintsmak i kakan:p
Tänker baka några kladdkakor till en studenmottagning. Vill göra det lite enkelt för mig och förberede innan.
Någon som fryst in kladdkakor och hur blev resultatet i så fall?
:o
Mitt recept på kladdkaka har fungerat bra att frysa.
12-16 bitar Ugn: 175 Tid: 20 min
Arbetstid ca 10 minuter
Form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Ingredienser:
100 g smör, inte margarin
2½ dl strösocker eller fruktos
4 rutor, 70 % choklad gärna med hallon i.
2 ägg
1½ dl (90g) Siktat dinkel/spelt mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och bröa formen. Bröa gärna med havrekli
Smält smöret i en kastrull.
Smält ner chokladbitarna.
Rör ner sockret och rör om ordentligt.
Tag kastrullen från värmen.
Rör ner äggen, blanda väl.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör därefter ner mjölblandningen i kastrullen.
Blanda väl.
Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Lägg kakan på ett serveringsfat.
Servera med tofuglass med vaniljsmak eller grädde och frukt.
Hallon är väldigt gott till.
Smaklig spis
Detta recept funkar också bra att frysa! Blir till o med bättre om den får stå kallt några dagar innan den severas.. Väldigt lätt att göra och väldigt god, min favoritkladdkaka (L)
200g blockchoklad
200g smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Smält choklad och smör ihop. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ihop allting, vispa inte. Smöra en springform och täck med kokos. Häll i smeten och grädda i 225 grader ca. 14 min
Har inte provat själv men det borde, logiskt sett, funka fint. Ett ips är att baka en liten kladdkaka och frysa in och kolla resultatet efter ett par dagar i frysen.
kladdkaka går jättebra att frysa in, själv så tycker jag nästan att den är godare halvfryst(L)
Jag håller med "vitchokladkaka", det är tillochmed gott att äta när den är halvfryst.
jag har aldrig testat själv, det brukar inte bli över... men tänker att om jag skulle frysa en så skulle jag nog göra den lite extra kladdig... den står ju till sig o blir liksom lite fastare när den svalnar... ??? tänker jag fel?
Fram för experiment här.
Jag har fryst kladdkakor många gånger och det blir jättebra när man tinat dem..
Har fryst ett anta kladdkakor och det funkar utmärkt. :)
Det går ju att frysa tårtor och dom är ju goda.
det finns ju färdigköpta djupfrysta kladdkakor att köpa så det borde väl funka
Jag har fryst kladdkaka och det funkar.
Tänkte ge dej ett annat tips som jag gör ibland=lägg några After Eight-plattor på kladdkakan
det tycker alla fall jag är gott-men jag gillar ju mint-gissa om en del blir snopna när det är mintsmak i kakan:p