Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gelatinhjälp fort!!!

  • Jilliii 1 juli 2011

    Klantade till mig. skulle baka lite, och var helt hundra på att jag hade en nästan full förpackning av gelatinpulver! men nej. Jag skulle ha 2.5 msk pulver, och hade en! jag har plattor, men vad hur många plattor motsvarar det mängden oulver!

    jag har redan plandat de övriga ingred. KLANT jag vet.

  • grodbakelse 1 juli 2011

    Hej
    Enligt " Rutiga Kokboken" så motsvarar 2 blad gelatin 1 tsk pulver......Mvh Sussie

  • Jilliii 1 juli 2011

    haha jag har totalt stopp. hur många tsk på en msk? hjärnverksamheten funkar inte alls

  • MelleBandolo 1 juli 2011

    1 tsk = 5 ml
    1 msk = 15 ml
    Alltså 3 tsk/1 matsked.

    Du behöver 1,5 msk = 4,5 tsk = 9 gelatinblad. Räknade jag rätt nu? :

  • maxxa 1 juli 2011

    1 tsk = 5 ml och 1 msk = 15 ml. Alltså blir det 3 tsk till 1 msk. Lycka till.

  • Jilliii 1 juli 2011

    jag har en msk pulver, och 6 blad... sssuuuuuuuuuck

  • estrid1 2 juli 2011

    ....då är du 3 blad,eller 1/2 msk kort.

  • rostok 2 juli 2011

    Jag har alltid tyckt att bladen fungerar bättre än pulvret, så ta det du har. Tror faktiskt det funkar lika bra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.