Finns det någon här på matklubben som har recept på Geléhallon? Jag har sökt överallt på nätet men inte hittat något recept.:@
Vet att ingredienserna är socker, vatten, majsmjöl (maizena), gelantin, hallonarom och citronsyra. Tror att man kokar olika sockerlagar (en med majsmjöl och den andra med gelantin). Skulle vara mycket tacksam för svar.
Har kokat vingummi några gånger men det blir inte samma konsistens. Kanske det finns någon konditor här eller pralinmakare som vill dela med dig av receptet. (Y)
Tacksam för svar!
/Roggan
goldcamilla12 april 2008
Geléhallon
1125 g socker
450 g vatten
Koka upp och skumma
375 g glykos
Kokas under ständig nertvättning av kanterna till 150º C
Tillsätt
500 g varm hallonpuré
Kokas till 125º C
95 g gelatin blötlagd i kallt vatten
5 g vinsten
18 g citronsyra
Gjut i puderlåda och låt stå över natten. Skölj av i kallt vatten och torka på en sikt. Rulla i strösocker.
Har inte provat detta själv.
MatAnders12 april 2008
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
maggi12 april 2008
Håller alldeles med Er. Lättare att köpa färdiga.:o
bakakaka12 april 2008
Skrivet av Roggan den 10 apr 2008
Finns det någon här på matklubben som har recept på Geléhallon? Jag har sökt överallt på nätet men inte hittat något recept.:@
Vet att ingredienserna är socker, vatten, majsmjöl (maizena), gelantin, hallonarom och citronsyra. Tror att man kokar olika sockerlagar (en med majsmjöl och den andra med gelantin). Skulle vara mycket tacksam för svar.
Har kokat vingummi några gånger men det blir inte samma konsistens. Kanske det finns någon konditor här eller pralinmakare som vill dela med dig av receptet. (Y)
Tacksam för svar!
/Roggan
Kan du inte skriva receptet på vingummi?
Tycker det verkar kul, även om det är jobbigt.
anluk12 april 2008
Jag köper nog färdigt ändå...... Är egentligen ingen godisälskare
Cayenne7112 april 2008
Hrm, ja om man har riktigt lååångtråkigt en regnig dag kanske. Låter väldigt omständigt det där.
Sussanne_Lindfors13 april 2008
Skulle ju givetvis vara spännande att prova! Men tycker som er andra att det är nog lättare att köpa en påse.
Mimmiumea13 april 2008
I senaste numret av gourmet får man receptet till flygande mattor.
Vet dock inte om jag ska testa och göra dem när det är lättare att köpa dem.
Roggan13 april 2008
Skrivet av molgan den 12 apr 2008
Det tycker jag med. Har aldrig ens funderat på att göra gelehallon själv. Lycka till roggan!
Tack!!!
/Roggan
Roggan13 april 2008
Skrivet av MatAnders den 12 apr 2008
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
Jo visst! Man kan också gå ut och äta!
:D
/Roggan
Roggan13 april 2008
Skrivet av goldcamilla den 12 apr 2008
Geléhallon
1125 g socker
450 g vatten
Koka upp och skumma
375 g glykos
Kokas under ständig nertvättning av kanterna till 150º C
Tillsätt
500 g varm hallonpuré
Kokas till 125º C
95 g gelatin blötlagd i kallt vatten
5 g vinsten
18 g citronsyra
Gjut i puderlåda och låt stå över natten. Skölj av i kallt vatten och torka på en sikt. Rulla i strösocker.
Har inte provat detta själv.
Tusen tack!!! Nu blev jag superlycklig!!!
/Roggan
mistralwind13 april 2008
När jag var liten skulle vi göra polkagrisar till jul, en gång.
det var ett helt företag ska jag säga. Hett skulle det ju vara, jag tror alla han bränna sig innan vi var klar, och tid tog det..
Även om det är roligt att pilla och hålla på ute i köket så blir det nog slövarianten med lösgodis i fortsättningen. Då vet man vad man får med.. :D
Roggan14 april 2008
Jo, mistralwind, karamellmassan är het när man kokar polkagrisar. Man bör ha någon med första gången för att lära sig tekniken. Jag har inte brännt mig ännu - ta i trä!!!
Jag älskar att pollimoja i köket. Godiskokning har varit ett stort intresse sen jag var liten till mammas och pappas förtret. Jag har nog hunnit med att koka de flesta varianter av godis man kan göra hemma. Kola, fudge, turkish deligt, vingummi, piratpengar (saltlakrits), fransk nougat, marshmallows och mycket mer har jag testat.
På tur står nu geléhallon. Måste bara hitta vinsten ( kallas också "creme du tartar"). Vet att det finns i en butik i Stockholm, så jag får ge mig till tåls tills nästa gång jag åker ner.
scako26 november 2008
Skrivet av Roggan den 14 apr 2008
Jo, mistralwind, karamellmassan är het när man kokar polkagrisar. Man bör ha någon med första gången för att lära sig tekniken. Jag har inte brännt mig ännu - ta i trä!!!
Jag älskar att pollimoja i köket. Godiskokning har varit ett stort intresse sen jag var liten till mammas och pappas förtret. Jag har nog hunnit med att koka de flesta varianter av godis man kan göra hemma. Kola, fudge, turkish deligt, vingummi, piratpengar (saltlakrits), fransk nougat, marshmallows och mycket mer har jag testat.
På tur står nu geléhallon. Måste bara hitta vinsten ( kallas också "creme du tartar"). Vet att det finns i en butik i Stockholm, så jag får ge mig till tåls tills nästa gång jag åker ner.
Kan du dela med dig av receptet på piratpengar? Det låter helintressant. Har precis köpt lakritspulver och salmiakpulver. :-)
Matvagott26 november 2008
Skrivet av MatAnders den 12 apr 2008
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
Instämmer vilket jobb för några gottisar.....
elpatron26 november 2008
jag föredrar jungfrubrösten framför geléhallonen iaf :p i alla lägen... :D
Finns det någon här på matklubben som har recept på Geléhallon? Jag har sökt överallt på nätet men inte hittat något recept.:@
Vet att ingredienserna är socker, vatten, majsmjöl (maizena), gelantin, hallonarom och citronsyra. Tror att man kokar olika sockerlagar (en med majsmjöl och den andra med gelantin). Skulle vara mycket tacksam för svar.
Har kokat vingummi några gånger men det blir inte samma konsistens. Kanske det finns någon konditor här eller pralinmakare som vill dela med dig av receptet. (Y)
Tacksam för svar!
/Roggan
Geléhallon
1125 g socker
450 g vatten
Koka upp och skumma
375 g glykos
Kokas under ständig nertvättning av kanterna till 150º C
Tillsätt
500 g varm hallonpuré
Kokas till 125º C
95 g gelatin blötlagd i kallt vatten
5 g vinsten
18 g citronsyra
Gjut i puderlåda och låt stå över natten. Skölj av i kallt vatten och torka på en sikt. Rulla i strösocker.
Har inte provat detta själv.
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
Håller alldeles med Er. Lättare att köpa färdiga.:o
Finns det någon här på matklubben som har recept på Geléhallon? Jag har sökt överallt på nätet men inte hittat något recept.:@
Vet att ingredienserna är socker, vatten, majsmjöl (maizena), gelantin, hallonarom och citronsyra. Tror att man kokar olika sockerlagar (en med majsmjöl och den andra med gelantin). Skulle vara mycket tacksam för svar.
Har kokat vingummi några gånger men det blir inte samma konsistens. Kanske det finns någon konditor här eller pralinmakare som vill dela med dig av receptet. (Y)
Tacksam för svar!
/Roggan
Kan du inte skriva receptet på vingummi?
Tycker det verkar kul, även om det är jobbigt.
Jag köper nog färdigt ändå...... Är egentligen ingen godisälskare
Hrm, ja om man har riktigt lååångtråkigt en regnig dag kanske. Låter väldigt omständigt det där.
Skulle ju givetvis vara spännande att prova! Men tycker som er andra att det är nog lättare att köpa en påse.
I senaste numret av gourmet får man receptet till flygande mattor.
Vet dock inte om jag ska testa och göra dem när det är lättare att köpa dem.
Det tycker jag med. Har aldrig ens funderat på att göra gelehallon själv. Lycka till roggan!
Tack!!!
/Roggan
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
Jo visst! Man kan också gå ut och äta!
:D
/Roggan
Geléhallon
1125 g socker
450 g vatten
Koka upp och skumma
375 g glykos
Kokas under ständig nertvättning av kanterna till 150º C
Tillsätt
500 g varm hallonpuré
Kokas till 125º C
95 g gelatin blötlagd i kallt vatten
5 g vinsten
18 g citronsyra
Gjut i puderlåda och låt stå över natten. Skölj av i kallt vatten och torka på en sikt. Rulla i strösocker.
Har inte provat detta själv.
Tusen tack!!! Nu blev jag superlycklig!!!
/Roggan
När jag var liten skulle vi göra polkagrisar till jul, en gång.
det var ett helt företag ska jag säga. Hett skulle det ju vara, jag tror alla han bränna sig innan vi var klar, och tid tog det..
Även om det är roligt att pilla och hålla på ute i köket så blir det nog slövarianten med lösgodis i fortsättningen. Då vet man vad man får med.. :D
Jo, mistralwind, karamellmassan är het när man kokar polkagrisar. Man bör ha någon med första gången för att lära sig tekniken. Jag har inte brännt mig ännu - ta i trä!!!
Jag älskar att pollimoja i köket. Godiskokning har varit ett stort intresse sen jag var liten till mammas och pappas förtret. Jag har nog hunnit med att koka de flesta varianter av godis man kan göra hemma. Kola, fudge, turkish deligt, vingummi, piratpengar (saltlakrits), fransk nougat, marshmallows och mycket mer har jag testat.
På tur står nu geléhallon. Måste bara hitta vinsten ( kallas också "creme du tartar"). Vet att det finns i en butik i Stockholm, så jag får ge mig till tåls tills nästa gång jag åker ner.
Jo, mistralwind, karamellmassan är het när man kokar polkagrisar. Man bör ha någon med första gången för att lära sig tekniken. Jag har inte brännt mig ännu - ta i trä!!!
Jag älskar att pollimoja i köket. Godiskokning har varit ett stort intresse sen jag var liten till mammas och pappas förtret. Jag har nog hunnit med att koka de flesta varianter av godis man kan göra hemma. Kola, fudge, turkish deligt, vingummi, piratpengar (saltlakrits), fransk nougat, marshmallows och mycket mer har jag testat.
På tur står nu geléhallon. Måste bara hitta vinsten ( kallas också "creme du tartar"). Vet att det finns i en butik i Stockholm, så jag får ge mig till tåls tills nästa gång jag åker ner.
Kan du dela med dig av receptet på piratpengar? Det låter helintressant. Har precis köpt lakritspulver och salmiakpulver. :-)
Oj låter lättare att köpa en påse...:o
Instämmer vilket jobb för några gottisar.....
jag föredrar jungfrubrösten framför geléhallonen iaf :p i alla lägen... :D