Hejsan!
Någon som har något bra recept på glass och maränger.
Tänkte att jag först gör glass, men då är det äggvitor över och då gör jag maränger av dom.
Hoppas ni kan svara så fort som möjligt, ska baka nu ... eller så snart jag fått ett bra recept. :)
// Madde
hansdotter6 april 2010
Hej!
Finns flera bra recept på detta här på matklubben. JAg kollade på maränger och det kom upp över 200 recept. Det är bara att välja och vraka(Y)
Lycka till med bakandet!
Snoffa6 april 2010
Ja, jag får väl göra så :)
idea_6 april 2010
Min gammla favorit är från hemkunskapen i femman (många år sen nu :)) och jag varierar med att tillsätta diverse saker i glassmeten (bär, choklad m.m.). Brukar göra som vi gjorde i hemkunskapen och trippla glassreceptet och då går recepten ihop så att det inte blir några rester av ägg. Väldigt enkla recept.
rör äggula, florsocker och vaniljsocker.
Vispa grädden.
Blanda ner äggsmeten i grädden.
Frys in.
Maränger 100-125 grader
1dl äggvita (ca 3 äggvitor från medelsstora ägg)
1-1,5dl strösocker
Häll vitorna i en absolut torr och fettfri skål.
Vispa tills äggvitorna har bildat ett fast och hårt skum.
Vänd försiktigt ner sockret.
Klicka ut smeten på osmort bakplåtspapper.
Grädda 45-60minuter.
Mamma hade också det här receptet, och ibland hände det att hon gjorde det till festligare tillfällen, otroligt gott, och både gulor och vitor i smeten så inget går till spillo. :D
vitchokladkaka10 april 2010
gör marängsviss^^
asasto10 april 2010
Tips: om man vill ha torrare maränger tillsätter man lite ättika eller citron i marängsmeten.
Snoffa10 april 2010
Tack för alla förslag. :)
Fotsätt gärna skicka förslag.
Hejsan!
Någon som har något bra recept på glass och maränger.
Tänkte att jag först gör glass, men då är det äggvitor över och då gör jag maränger av dom.
Hoppas ni kan svara så fort som möjligt, ska baka nu ... eller så snart jag fått ett bra recept. :)
// Madde
Hej!
Finns flera bra recept på detta här på matklubben. JAg kollade på maränger och det kom upp över 200 recept. Det är bara att välja och vraka(Y)
Lycka till med bakandet!
Ja, jag får väl göra så :)
Min gammla favorit är från hemkunskapen i femman (många år sen nu :)) och jag varierar med att tillsätta diverse saker i glassmeten (bär, choklad m.m.). Brukar göra som vi gjorde i hemkunskapen och trippla glassreceptet och då går recepten ihop så att det inte blir några rester av ägg. Väldigt enkla recept.
Glass
1 äggula
1msk florsocker
1tsk vaniljsocker
1dl grädde
rör äggula, florsocker och vaniljsocker.
Vispa grädden.
Blanda ner äggsmeten i grädden.
Frys in.
Maränger 100-125 grader
1dl äggvita (ca 3 äggvitor från medelsstora ägg)
1-1,5dl strösocker
Häll vitorna i en absolut torr och fettfri skål.
Vispa tills äggvitorna har bildat ett fast och hårt skum.
Vänd försiktigt ner sockret.
Klicka ut smeten på osmort bakplåtspapper.
Grädda 45-60minuter.
Lycka till
Ett annat förslag är förståss detta recept:
Glass med philadelphiaost
Mamma hade också det här receptet, och ibland hände det att hon gjorde det till festligare tillfällen, otroligt gott, och både gulor och vitor i smeten så inget går till spillo. :D
gör marängsviss^^
Tips: om man vill ha torrare maränger tillsätter man lite ättika eller citron i marängsmeten.
Tack för alla förslag. :)
Fotsätt gärna skicka förslag.