Glasyr / frosting till kladdkaka som går att frysa.
bippa0213 april 2011
ska ha dop och vill ha färgad glasyr på en kladdkaka men jag vill ha glasyren på innan jag fryser ner kladdkakan. någon som vet ett recept som fungerar?
husmusen8813 april 2011
Vad jag vet så finns det ingen som går att frysa. Kan du inte göra glasyr och ta med i en påse så de bara är att hälla över?
Om du inte gör glasyr med philadelphiaost då, men de kanske blir "fel" smak?
irrevirre14 april 2011
Om glasyren består av florsocker och vatten går det inte, men som husmusen säger såmgår det ju snabbt att hälla över en sådan.
På kladdkaka brukar jag hyvla nougat, när kakan är varm, låta det smälta ner och sedan strö över kokos. Om du vill ha lite festligare kanske du kan göra så med nougaten, smälta vit choklad och ringla över snyggt. Detta går att frysa:)
bippa0214 april 2011
hade tänkt att färga frostingen blå och brett på som ser ut som himmel och sedan gjort marsipan Moln och fjärilar.
får nog ta och frysa kladdkakorna och göra frosting och dekoration dagen innan.
vad för frosting/ glasyr kan bli god? den måste ju bli ljusblå
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
bippa0214 april 2011
Skrivet av Lenkan den 14 apr 2011
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
det har du rätt i med smaken men den går inte att frysa väll?
KentaG14 april 2011
En ny matblogg! fiskalskaren.blogspot.com
Lenkan15 april 2011
Skrivet av bippa02 den 14 apr 2011
Skrivet av Lenkan den 14 apr 2011
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
det har du rätt i med smaken men den går inte att frysa väll?
Nej, men den är lätt att röra ihop fort på plats, eller ta med i påse
ska ha dop och vill ha färgad glasyr på en kladdkaka men jag vill ha glasyren på innan jag fryser ner kladdkakan. någon som vet ett recept som fungerar?
Vad jag vet så finns det ingen som går att frysa. Kan du inte göra glasyr och ta med i en påse så de bara är att hälla över?
Om du inte gör glasyr med philadelphiaost då, men de kanske blir "fel" smak?
Om glasyren består av florsocker och vatten går det inte, men som husmusen säger såmgår det ju snabbt att hälla över en sådan.
På kladdkaka brukar jag hyvla nougat, när kakan är varm, låta det smälta ner och sedan strö över kokos. Om du vill ha lite festligare kanske du kan göra så med nougaten, smälta vit choklad och ringla över snyggt. Detta går att frysa:)
hade tänkt att färga frostingen blå och brett på som ser ut som himmel och sedan gjort marsipan Moln och fjärilar.
får nog ta och frysa kladdkakorna och göra frosting och dekoration dagen innan.
vad för frosting/ glasyr kan bli god? den måste ju bli ljusblå
Vad sägs om den här?
http://cutecakes.blogg.se/2009/may/fluffy-white-frosting-recept.html
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
det har du rätt i med smaken men den går inte att frysa väll?
En ny matblogg! fiskalskaren.blogspot.com
Jag skulle hellre föreslå vanlig vatten-florsocker som glasyr, man vill inte att smaken eller konsistensen ska ta över kladdkakan. Dessutom är den lätt att färga rätt.
det har du rätt i med smaken men den går inte att frysa väll?
Nej, men den är lätt att röra ihop fort på plats, eller ta med i påse