är där någon som har ett bra recept på glutenfria kex? Dom jag prövat smakar mest sågspån. M.v.h.aattaa
ingela7112 april 2010
hej! jag gjorde jättegoda knäckebröd....kanske inte detsamma som kex men kex är nog välgigt svårt att få till tror jag.Prova detta receptet! Det blir 26 runda bröd ca15cm. 250 grader i6-8 min.
50g jäst
5dl vatten 37 grader
1msk fiberhusk
1/2dl olja
2msk honung
1msk brödkryddor (jag tog 2msk)
2tsk salt
3dl havregryn
13-14dl grov glutenfri mjölblandning (finax) 650-700gr
Smula ner jästen häll i 37 gradigt vatten och fiberhusk låt svälla i 10 min.
Blanda i allt utom lite mjöl och låt jäsa i 1timme.
Kavla ut med hjälp av en kruskavel.
Grädda högt upp i ugnen.
Lycka till!!
är där någon som har ett bra recept på glutenfria kex? Dom jag prövat smakar mest sågspån. M.v.h.aattaa
hej! jag gjorde jättegoda knäckebröd....kanske inte detsamma som kex men kex är nog välgigt svårt att få till tror jag.Prova detta receptet! Det blir 26 runda bröd ca15cm. 250 grader i6-8 min.
50g jäst
5dl vatten 37 grader
1msk fiberhusk
1/2dl olja
2msk honung
1msk brödkryddor (jag tog 2msk)
2tsk salt
3dl havregryn
13-14dl grov glutenfri mjölblandning (finax) 650-700gr
Smula ner jästen häll i 37 gradigt vatten och fiberhusk låt svälla i 10 min.
Blanda i allt utom lite mjöl och låt jäsa i 1timme.
Kavla ut med hjälp av en kruskavel.
Grädda högt upp i ugnen.
Lycka till!!
Tack ! Det här ska jag prova.M.V.H. aattaa