Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

glutenfria kex

  • aattaa 21 februari 2010

    är där någon som har ett bra recept på glutenfria kex? Dom jag prövat smakar mest sågspån. M.v.h.aattaa

  • ingela71 12 april 2010

    hej! jag gjorde jättegoda knäckebröd....kanske inte detsamma som kex men kex är nog välgigt svårt att få till tror jag.Prova detta receptet! Det blir 26 runda bröd ca15cm. 250 grader i6-8 min.
    50g jäst
    5dl vatten 37 grader
    1msk fiberhusk
    1/2dl olja
    2msk honung
    1msk brödkryddor (jag tog 2msk)
    2tsk salt
    3dl havregryn
    13-14dl grov glutenfri mjölblandning (finax) 650-700gr
    Smula ner jästen häll i 37 gradigt vatten och fiberhusk låt svälla i 10 min.
    Blanda i allt utom lite mjöl och låt jäsa i 1timme.
    Kavla ut med hjälp av en kruskavel.
    Grädda högt upp i ugnen.
    Lycka till!!

  • aattaa 13 april 2010

    Tack ! Det här ska jag prova.M.V.H. aattaa

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.