Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda efterrätter??

  • slarvan 18 september 2012

    Vilket är eran godaste efterrätt?? Jag gör sällan efterrätter och vill nu ha tips på vad jag kan göra. Det måste vara glutenfritt och inte choklad eller vaniljpannacotta. Det är så vanligt. Men gärna nån annan pannacotta, eller jättegärna nåt tips på egen glass, utan glassmaskin. Ge mig massa tips!!

  • pihal 19 september 2012

    Ännu en gång vill jag rekommendera denna helt underbara efterätt, superenkel att göra och ha färdig när gästerna kommer.
    Afrodites sensuella kryddpersikor

    En annan dessert som jag också gillar jättemycket är denna parfait.
    Messmör och whiskyparfait

  • TTJ 19 september 2012

    Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt! (Y)
    Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


    Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar! (L)
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


    Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas! :DD
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever.html


    Lycka till! :)

  • skrotnissessyster 19 september 2012

    Hej!
    Om du gillar pannacottor så har jag gjort 2 som var jättesmarriga. Den ena var kardemummapannacotta med blåbärskompott; den var riktigt supergod.
    Den andra gjorde jag en jul och det var saffranspannacotta med nån sorts vinkokta eller glöggkokta päron till. Googla så hittar du strax recepten på dom.

  • skrotnissessyster 19 september 2012

    Fettfia här på Matklubben har förresten en jättegod cheesecake som är glutenfri. Den är fryst och blir lite som glass men helt underbar i smaken. Ska se om det funkar att länka:

    http://www.matklubben.se/matklubben/skrotnissessyster/kokbok/?id=5994909&recipeid=79001

    Och en annan gång provade jag Paolo Robertos pannacotta med honung och kaffe: den var gudomlig :)

  • Vetebullen 19 september 2012

    Här kommer en av våra favoriter. mumsis o/

    Citronfromage, lätt men mycket god

  • Lenkan 19 september 2012

    Jag gjorde hallon-semifreddo en gång och rörde ned maränger innan jag frös den, supergott!

    Annars är jag galen i Gino, kan ju göras med vilka frukter som helst, med lättvispad vaniljgrädde till

  • slarvan 19 september 2012

    Men shit vad många goda tips. Jisses, blir inte lätt att välja. Tusen tack!!!!

  • asa1973 20 september 2012

    Superlätt och supergott...

    1 burk mascarpone
    1 ägggula
    0,5 dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    1 dl vispgrädde

    Vispa ihop allt och ät tillsammans med färska bär.
    Jag brukar minska mängden socker och öka mängnden vaniljsocker istället eller ha ner fråna från en vaniljstång.

    Mängnden grädde ändrar jag också beroende på hur fast jag vill ha det. Går jättebra att göra den lite lösare och ha såm sås till ex pajer.
    (Y)

  • Countrygirl 21 september 2012

    En Pavlova är glutenfri och kan varieras i det oändliga. Kan göras som tårta eller bakelser. Mums!

  • slarvan 22 september 2012

    Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

    Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt! (Y)
    Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


    Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar! (L)
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


    Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas! :DD
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever.html


    Lycka till! :)



    Den översta här lät ju jättegott, den tror jag att jag väljer. Men kan man göra den nån dag innan och sen testa och sen sätta in den i fryset igen för att ha dagen vi ska bjuda på den. Så jag vet att den lyckats. Eller blir den konstig då?

  • bigganv 22 september 2012

    Världens enklaste efterrätt!

    Blanda turkisk yoghurt med lite florsocker. Häll upp i portionsformar/glas. Ställ i frysen någon timme.
    Ta ut dem och garnera med t.ex.bär eller strössel. Klart!

    Superenkelt och jättegott!

  • Countrygirl 22 september 2012

    Gino dvs frukt, skalas och skärs i bitar, strö över riven vit choklad, in i ugnen i en kvart, serveras med en klick gräddglass.Superenkelt och inte så söt.

  • TTJ 22 september 2012

    Skrivet av slarvan den 22 sep 2012

    Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

    Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt! (Y)
    Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


    Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar! (L)
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


    Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas! :DD
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever.html


    Lycka till! :)



    Den översta här lät ju jättegott, den tror jag att jag väljer. Men kan man göra den nån dag innan och sen testa och sen sätta in den i fryset igen för att ha dagen vi ska bjuda på den. Så jag vet att den lyckats. Eller blir den konstig då?



    Nutellasemifreddon är verkligen supergod! Man kan frysa om den, men det är inget jag rekommenderar då den den blir lite isig. Om du gillar noggerglass kommer du att älska denna kan jag lova! Om du ändå vill testa den innan du serverar den föreslår jag att du gör hela receptet som man ska, men lägger lite maräng och smet i en liten skål och resten i en springform då kan du ta fram och smaka ur den lilla och samtidigt servera en hel fin tårta :)
    Vill man kan man också servera lite bär till!

  • christincarlsson 23 september 2012

    Kan bara hålla med föregående talare :))) Nutellan e sååå himla god (Y) Vi ska ha den idag\o/

  • slarvan 3 oktober 2012

    Skrivet av TTJ den 19 sep 2012

    Nutellasemifreddo!!! Såååå god och uppskattad efterätt. Smakar som noggerglass fast godare. Perfekt efterätt som kan förberedas flera dagar i förväg. Verkligen en måste-testa-efterätt! (Y)
    Receptet finns på min blogg, klicka på länken:
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/nutella-semifreddo.html


    Ett annat altenativ är jordgubbssemifreddo. En glassliknande efterrätt som är jättegod att servera med en jordgubbssås och lite färska jordgubbar! (L)
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/jordgubbssemifreddo.html


    Sen har jag också ett recept på en bärsås som är helt gudomligt god och serveras till glass. Väldigt uppskattad efterätt som känns fräsch efter en lite tyngre middag. Serveras gärna i vackra glas! :DD
    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/godaste-barsasen-till-glass-ever.html


    Lycka till! :)


    Till den här nutellasemifreddon, ska man servera nåt till den? Typ goa bär eller nåt?

  • TTJ 3 oktober 2012

    Man kan servera bär till om man vill, men den är verkligen supergod bara som den är tycker jag. Jag brukar därför mest ha den naturell, men annars kan man ju tina lite frysta bär som man sedan sötar med lite florsocker och en gnutta vanilj! :)

  • Loova 28 oktober 2012

    Blåbär och vitchoklad cheesecake är en stor favorit här hemma och man kan göra dem på så många olika vis!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.