Är de någon som har ett superrecept på kanelbullar som aldrig misslyckas? De ska vara saftiga och gärna söta. Det vore toppen om du ville dela med dig av ditt goda recept!(Y)
MammaModesty23 januari 2008
När jag bakar bullar gör jag degen efter receptet på strösocker påsen... absolut inge kardemumma i degen... sen när jag bakar ut så hyvlar jag på smöret med osthyvel (inte allt för tätt) strör på både strösocker, vaniljsocker och kanel och grädda inte allt för länge... uj vad jag blev sugen på bullar nu.. får nog baka någon dag....
vill du ha degreceptet nedskrivet får du höra av dig...
lycka till!!!
MM
matvraket23 januari 2008
okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p
23 januari 2008
följer receptet på mjölpåsens baksida(Y)
MammaModesty23 januari 2008
Skrivet av matvraket den 23 jan 2008
okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p
var så lite så ... alltid roligt om man kan dela med sig.. tala gärna om hur det blev....... :D
hansdotter23 januari 2008
Jag har alltid vaniljsocker å kardemumma i degen. Mums :D
ThomasP23 januari 2008
Kolla jessicaalm´s recept på vetebullar jag har gjort dem och de vart bra// Thomas
lennali23 januari 2008
Jag har ett recept på "Bästa vetebrödet" bland mina recept, har aldrig misslyckats eller att bullarna har blivit torra från detta recept.
lisa_s23 januari 2008
Jag hittade ett superrecept i en gammal mattidning!(L):D
Följ mängderna på ett vanligt bullrecept, på tex mjölpåsen,
men blanda all torra ingredienser+jästen och rumsvarmt smör.
Kör runt så det blandar sig ordentligt i assistenten,sedan
slår man på 37 gradig mjölk och arbetar ihop som vanligt.
Låt jäsa som vanligt och fyll med valfri fyllning.
Det blev en mycket smidig deg att arbeta med,den kladdade inte:D
när man kavlade ut den och den höll formen!
Väl värt att prova.(Y)
anluk23 januari 2008
Följer vetemjölpåsens recept. Brukar ibland följa ett recept med creme fraiche i fyllningen. Har lovat att lägga upp det här men tyvärr inte hunnit. Skall försöka med det till helgen. Hinner ingenting nuförtiden känns det som.
Okänd23 januari 2008
Har faktiskt bakat bullar idag.
150 g margarin
1 1/2 dl vit baksirap
50 g jäst
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 tsk bakpulver( blandas med mjöl)
2-3 tsk kardemumma
Mjöl
Arbeta ihop degen,låt jäsa 15-20 minuter.
Blanda smör,kanel,socker och vaniljsocker.
Kavla ut degen och bred över fyllningen(var inte snål)
Rulla ihop och skär skivor och lägg i bakformar,eller skär remsor,vrid och forma bullar.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
SEN KAN DE STÅ OCH JÄSA I LUGN OCH RO, CA 40-60 minuter.
TIPS:Strö gärna på kanel och socker blandat över bullarna trots pärlsocker.
Jag gräddar i 225 grader ca 10 minuter.Låt de inte bli för gräddade.
Lycka till.(Y)
mistralwind23 januari 2008
Kesella i degen gör att bullarna håller sig fräscha och mjuka längre.
Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...
Suss7024 januari 2008
Skrivet av mistralwind den 23 jan 2008
Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...
Det har med att kanelen drar åt sig smör, så ¨då blir garanterat inte bullarna torra.
Om man blandar 200g mjukt smör, 1,5 dl socker och 3-4 msk smör och sedan smetar på rejält, så blir bullarna garanterat inte torra. Alternativt samma mängd smör och socker och sedan 1msk vaniljsocker, då blir det goda vaniljbullar :o)
TheFoodMethod2 oktober 2012
Jag har testbakat lite och slutligen hittat till ett kanelbullerecept som är supergott och producerar kanelbullar som linknar de man köper från bagerierier i viss mån... Jag skulle verkligen uppskatta era synpunkter på receptet. Kommentera gärna här eller direkt på sidan:
http://www.thefoodmethod.com/?view=sidebar#!/2012/10/the-perfect-swedish-cinnamon-roll.html
Lindanemon3 oktober 2012
Provar du dessa, kommer du garanterat bli nöjd! {dance}
Håller med om att dessa bullar är kanon. Jag blandar 150 g smör och 150 g socker och 2 msk kanel till en smet och brer på som fyllning, samt ca 1 dl osötat äpplemos. Om jag använder sötat äpplemos drar jag ner på sockret.
Roskerstin3 oktober 2012
Håller med övriga talare vad gäller receptet på mjölpaketet, är faktiskt helt ok. Men felet de flesta gör är att man tar för mycket mjöl och då blir inte bullarna saftiga. Degen ska fortfarande vara lite kladdig och sedan ska man ju naturligtvis dra på med mycket smör, socker och kanel som fyllning.
Thezzie3 oktober 2012
Dessa bakar jag för jämnan! Alla älskar dom! Rikitgt saftiga!
Är de någon som har ett superrecept på kanelbullar som aldrig misslyckas? De ska vara saftiga och gärna söta. Det vore toppen om du ville dela med dig av ditt goda recept!(Y)
När jag bakar bullar gör jag degen efter receptet på strösocker påsen... absolut inge kardemumma i degen... sen när jag bakar ut så hyvlar jag på smöret med osthyvel (inte allt för tätt) strör på både strösocker, vaniljsocker och kanel och grädda inte allt för länge... uj vad jag blev sugen på bullar nu.. får nog baka någon dag....
vill du ha degreceptet nedskrivet får du höra av dig...
lycka till!!!
MM
okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p
följer receptet på mjölpåsens baksida(Y)
okej, det lät bra! det dör med att hyvla smöret lät också bra, för då är det ingen risk att det blir för lite smör iaf. Tack så mkt!:p
var så lite så ... alltid roligt om man kan dela med sig.. tala gärna om hur det blev....... :D
Jag har alltid vaniljsocker å kardemumma i degen. Mums :D
Kolla jessicaalm´s recept på vetebullar jag har gjort dem och de vart bra// Thomas
Jag har ett recept på "Bästa vetebrödet" bland mina recept, har aldrig misslyckats eller att bullarna har blivit torra från detta recept.
Jag hittade ett superrecept i en gammal mattidning!(L):D
Följ mängderna på ett vanligt bullrecept, på tex mjölpåsen,
men blanda all torra ingredienser+jästen och rumsvarmt smör.
Kör runt så det blandar sig ordentligt i assistenten,sedan
slår man på 37 gradig mjölk och arbetar ihop som vanligt.
Låt jäsa som vanligt och fyll med valfri fyllning.
Det blev en mycket smidig deg att arbeta med,den kladdade inte:D
när man kavlade ut den och den höll formen!
Väl värt att prova.(Y)
Följer vetemjölpåsens recept. Brukar ibland följa ett recept med creme fraiche i fyllningen. Har lovat att lägga upp det här men tyvärr inte hunnit. Skall försöka med det till helgen. Hinner ingenting nuförtiden känns det som.
Har faktiskt bakat bullar idag.
150 g margarin
1 1/2 dl vit baksirap
50 g jäst
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 tsk bakpulver( blandas med mjöl)
2-3 tsk kardemumma
Mjöl
Arbeta ihop degen,låt jäsa 15-20 minuter.
Blanda smör,kanel,socker och vaniljsocker.
Kavla ut degen och bred över fyllningen(var inte snål)
Rulla ihop och skär skivor och lägg i bakformar,eller skär remsor,vrid och forma bullar.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
SEN KAN DE STÅ OCH JÄSA I LUGN OCH RO, CA 40-60 minuter.
TIPS:Strö gärna på kanel och socker blandat över bullarna trots pärlsocker.
Jag gräddar i 225 grader ca 10 minuter.Låt de inte bli för gräddade.
Lycka till.(Y)
Kesella i degen gör att bullarna håller sig fräscha och mjuka längre.
Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...
Har också hört att man ska blanda ihop smör, socker och kanel (eller vad man nu gillar i sina bullar) till en bredbar smet först, innan det breds ut på den utrullade degen. Vet inte vad det gör för skillnad, men enligt sägnen ska bullarna bli saftigare och mer smakrika så...
Det har med att kanelen drar åt sig smör, så ¨då blir garanterat inte bullarna torra.
Om man blandar 200g mjukt smör, 1,5 dl socker och 3-4 msk smör och sedan smetar på rejält, så blir bullarna garanterat inte torra. Alternativt samma mängd smör och socker och sedan 1msk vaniljsocker, då blir det goda vaniljbullar :o)
Jag har testbakat lite och slutligen hittat till ett kanelbullerecept som är supergott och producerar kanelbullar som linknar de man köper från bagerierier i viss mån... Jag skulle verkligen uppskatta era synpunkter på receptet. Kommentera gärna här eller direkt på sidan:
http://www.thefoodmethod.com/?view=sidebar#!/2012/10/the-perfect-swedish-cinnamon-roll.html
Provar du dessa, kommer du garanterat bli nöjd! {dance}
Rolands kanelbullar
Lycka till!
En liten påminnelse; Kanelbullens dag i morgon! {dance}
Är även gott strössla ut rivet äpple ovanpå fyllningen av socker och kanel såhär på hösten då man kan få tag på goda svenska äpplen
Även lite mandelmassa i fyllningen kan ge en extra touch i smaken.
Provar du dessa, kommer du garanterat bli nöjd! {dance}
Rolands kanelbullar
Lycka till!
Håller med om att dessa bullar är kanon. Jag blandar 150 g smör och 150 g socker och 2 msk kanel till en smet och brer på som fyllning, samt ca 1 dl osötat äpplemos. Om jag använder sötat äpplemos drar jag ner på sockret.
Håller med övriga talare vad gäller receptet på mjölpaketet, är faktiskt helt ok. Men felet de flesta gör är att man tar för mycket mjöl och då blir inte bullarna saftiga. Degen ska fortfarande vara lite kladdig och sedan ska man ju naturligtvis dra på med mycket smör, socker och kanel som fyllning.
Dessa bakar jag för jämnan! Alla älskar dom! Rikitgt saftiga!
Danska smörbakta kanelsnegle