Nu ska jag baka matbröd i helgen tänkte jag. Har ju sparat runt lite här och lite där här på matklubben. Men vilka ska jag välja tro? Har du, ni, nån favorit på mörkt bröd? Tipsa mig. Har så svårt att välja. Bullar eller limpa eller form spelar ingen roll..Kom med förslag..
The_mama97mia17 april 2008
hej vännen, jag har inga mörka bröd i min repertoar, men jag måste slå ett slag för ett skållat grahamsbröd - Mikes bröd - finns i mina recept.
Man skållar mjölet dag 1, sen gör man deg dag 2, sen jäser det i omgångar. Det är såå gott. Jag rekommenderar det.
Gnagett17 april 2008
Hej farmoringer. Jag har ett brödrecept, visserligen inte mörkt men väldigt gott och det blir 4 stora limpor i ett bak. Rågsikt och vetemjöl är det i. Jag skall gå ut med hunden sedan skriver jag in receptet, Ankarstock. så kan jag meddela dig när det är klart ifall du är intresserad.
farmoringer17 april 2008
Ja, gör så....Bra..
Linaflickan17 april 2008
Jag har ett gott recept på Anansbröd men det är tyvärr inte mörkt men det går ju att blanda i lite vad man vill. Ananasbröd
Gnagett17 april 2008
då har jag då skrivit in mitt recept på Ankarstock. Det fanns ett till med samma namn men inte samma innehåll.
(Y)Sist jag bakade detta bröd bytte jag ut viss del av mjölen mor solrosfrön, kruskakli, rågkross, russin och linfrö och det blev mycket gott och bra. :D
The_mama97mia18 april 2008
Jag är barnsligt förtjust i "Kneippbröd", är det ngn som har recept på det?
farmoringer18 april 2008
Jag kommer inte ihåg hur Kneippbröd är. Har hört det nån gång, men nu är det borta..
elinbage18 april 2008
Jag bakade ett väldigt gott bröd häromdan. Riktigt grovt och smidigt att baka. Det finns på arlas hemsida och heter kort och gott fullkornsbörd. Det är värt att testa!
Smulpajen18 april 2008
Såg Martin i Niklas Mat igår. En sån kille! Vilka bröd han bakar! Har surfat runt på hans blogg som är otroligt bra. Trodde de riktigt fina proffsiga bröden som man köper var svåra att baka hemma. Men när man ser Martin som bakar i helt vanlig ugn och läser hans blogg, blir man otroligt inspirerad och har givit mig nytt hopp! Martins blogg: http://paindemartin.blogspot.com/
farmoringer20 maj 2008
Det här receptet såg jag i en dagstidning som jag läste. Det lät gott tycker jag.
Fänkålsbröd i långpanna
50 g jäst
7 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk fänkålsfrön
1 msk sirap
2 msk olivolja
14 dl mjöl
* Blanda jäst och vatten.
* Blanda ner salt, fänkål, sirap och olja.
* Blanda ner mjöl.
* Häll upp i smörad långpanna och låt jäsa till dubbel storlek.
* Baka i ugn på 200 g i ca 25 minuter.
Det här brödet har jag nyligen bakat. Det blev jättegott!!!!
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)Solrosrutor
farmoringer24 juli 2008
Ja, jag tackar fortfarande på tips när det gäller bröd. Just nu har jag bakuppehåll men det kommer väl en höst skulle jag tro. Då kanske det kommer igång igen..
Okänd26 juli 2008
Bröd som vi alltid bakar hemma, billigt och gott, är graham eller dinkelbullar. Inte mörkt men inte ljust.
50 g jäst
1 l fingervarmt vatten
3 msk mörk sirap
2 msk olja
1 dl youghurt ( blir jättegott och saftigt av det )
1/3 vetemjöl
1/3 rågmjöl
1/3 dinkel eller graham
Eller
1/2 dinkel/graham
1/2 vetemjöl
Bara baka som vanligt bröd. forma till ca 30 bullar och ha i ugnen 8-12 min 225 grader
Nu ska jag baka matbröd i helgen tänkte jag. Har ju sparat runt lite här och lite där här på matklubben. Men vilka ska jag välja tro? Har du, ni, nån favorit på mörkt bröd? Tipsa mig. Har så svårt att välja. Bullar eller limpa eller form spelar ingen roll..Kom med förslag..
hej vännen, jag har inga mörka bröd i min repertoar, men jag måste slå ett slag för ett skållat grahamsbröd - Mikes bröd - finns i mina recept.
Man skållar mjölet dag 1, sen gör man deg dag 2, sen jäser det i omgångar. Det är såå gott. Jag rekommenderar det.
Hej farmoringer. Jag har ett brödrecept, visserligen inte mörkt men väldigt gott och det blir 4 stora limpor i ett bak. Rågsikt och vetemjöl är det i. Jag skall gå ut med hunden sedan skriver jag in receptet, Ankarstock. så kan jag meddela dig när det är klart ifall du är intresserad.
Ja, gör så....Bra..
Jag har ett gott recept på Anansbröd men det är tyvärr inte mörkt men det går ju att blanda i lite vad man vill.
Ananasbröd
då har jag då skrivit in mitt recept på Ankarstock. Det fanns ett till med samma namn men inte samma innehåll.
Mörkt bröd
(Y)Sist jag bakade detta bröd bytte jag ut viss del av mjölen mor solrosfrön, kruskakli, rågkross, russin och linfrö och det blev mycket gott och bra. :D
Jag är barnsligt förtjust i "Kneippbröd", är det ngn som har recept på det?
Jag kommer inte ihåg hur Kneippbröd är. Har hört det nån gång, men nu är det borta..
Jag bakade ett väldigt gott bröd häromdan. Riktigt grovt och smidigt att baka. Det finns på arlas hemsida och heter kort och gott fullkornsbörd. Det är värt att testa!
Såg Martin i Niklas Mat igår. En sån kille! Vilka bröd han bakar! Har surfat runt på hans blogg som är otroligt bra. Trodde de riktigt fina proffsiga bröden som man köper var svåra att baka hemma. Men när man ser Martin som bakar i helt vanlig ugn och läser hans blogg, blir man otroligt inspirerad och har givit mig nytt hopp! Martins blogg: http://paindemartin.blogspot.com/
Det här receptet såg jag i en dagstidning som jag läste. Det lät gott tycker jag.
Fänkålsbröd i långpanna
50 g jäst
7 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk fänkålsfrön
1 msk sirap
2 msk olivolja
14 dl mjöl
* Blanda jäst och vatten.
* Blanda ner salt, fänkål, sirap och olja.
* Blanda ner mjöl.
* Häll upp i smörad långpanna och låt jäsa till dubbel storlek.
* Baka i ugn på 200 g i ca 25 minuter.
Bröd med rostade grejor
New York
(Y)
Det här brödet har jag nyligen bakat. Det blev jättegott!!!!
(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)Solrosrutor
Ja, jag tackar fortfarande på tips när det gäller bröd. Just nu har jag bakuppehåll men det kommer väl en höst skulle jag tro. Då kanske det kommer igång igen..
Bröd som vi alltid bakar hemma, billigt och gott, är graham eller dinkelbullar. Inte mörkt men inte ljust.
50 g jäst
1 l fingervarmt vatten
3 msk mörk sirap
2 msk olja
1 dl youghurt ( blir jättegott och saftigt av det )
1/3 vetemjöl
1/3 rågmjöl
1/3 dinkel eller graham
Eller
1/2 dinkel/graham
1/2 vetemjöl
Bara baka som vanligt bröd. forma till ca 30 bullar och ha i ugnen 8-12 min 225 grader
Dessa bröd är både fiberrika och enkla att baka.
Grov långfranska
Grovlimpa med matvete