Idag slängde jag ihop en sockerkaka och det var verkligen evigheter sedan jag bakade en vanlig sockerkaka.
Jag använde ett recept från "Vår kokbok" En saftig variant med citron och i en 3-del av smeten hade jag kakao i så den blev marmorerad.
Nu vill jag ha tips om den bästa sockerkaka ni vet. Och tycker ni "fin sockerkaka" eller "saftig" är bäst?
EnsammaMamman19 juli 2008
Den här bakade jag häromdagen och den blev otroligt fluffig och god så den får nog räknas till min favorit. Sockerkaka med fläderblomssaft
irrevirre19 juli 2008
Åh, här var det en finess med att ställa den i kall ugn! Det var nytt för mig.
Ser mumsig ut på bilden:-)
busan3720 juli 2008
Jag brukar blanda i rivet citronskal och citronsaft. Blir jättegott och friskt.
ros20 juli 2008
:)Jag bakar sällan "en vanilj sockerkaka", tycker att det blir saftigare med "lite fyllning"
Här är mitt förslag: Den godaste äppelsockerkakan
(Y)(Y)(Y)
gulla20 juli 2008
Hejsan! Jag tycker nog att saftig sockerkaka är den bästa, lättare att göra också!
Vivoplena20 juli 2008
Äpple och kanel är nog min favvo. Blir jättesaftigt och gott om man grovrivet äpplena.
Lilljeppe20 juli 2008
Den här tycker jag är den godaste jag vet. Banankaka
Isbjoorn20 juli 2008
Hm, om de ska vara socker kaka, Tycker jag nog saftig är godast.
Och när jag är sugen på socker kaka, gör jag oftast efter mitt grundrecept.
Här kommer det ;)
50 g margarin eller
smör
1 1/4 dl mjölk eller vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(brukar smak sätta med 2 tsk vaniljsocker också. )
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör eller margarin. Blanda mjöl med bakpulver och smaktillsatts.
Blanda allt i en stor bunke till en smet och häll i sockerkaksformen. Grädda i cirka 25 - 30 min.
Jag brukar ta ut min sockerkaka något tidigare eftersom jag gillar när den är lite kladding i mitten. men de gör man ju som man vill.
Sen kan man ju alltid smaksätta med rivet skal av 1 citron,lime,apelsin eller nått annat. men jag föredrar vaniljsocker :)
20 juli 2008
Tycker faktiskt att sockerkaka är svårt! Jag har alltid beundrat folk som får till det så den blir hög, lätt och saftig. Min mor var fantastisk på sockerkaka, fast hon hade nog bakat tusentals, hon brukade baka till kyrkkaffet. Konstigt nog har jag inte hennes recept, men jag vet hon hade i både potatis- och vetemjöl. Jag innbillar mej att det var hennes hemliga trick.
Själv brukar jag baka efter "Vår kokbok", men tycker inte att jag lyckas så bra.
irrevirre20 juli 2008
Nej jag tycker inte det är så jättelätt att får den riktigt fin. Min blir lätt "svampaktig". I och för sig helt ok god men jag vet det kan bli bättre ....
Feffy21 juli 2008
Jag föredrar äppel och kanel sockerkaka eller en saftig sockerkaka med lime eller apelsin. Det ska inte vara något skal i kakan bara saften.
systeryster21 juli 2008
Brukar inte baka så ofta men den här tillhör en av mina favoriter, även om den är lite trixig och kräver något extra moment.Blir nästan lika gott som tårta.Finns flera varianter av recept i matklubben.jag valde det som liknar mitt eget recept bäst.
Idag slängde jag ihop en sockerkaka och det var verkligen evigheter sedan jag bakade en vanlig sockerkaka.
Jag använde ett recept från "Vår kokbok" En saftig variant med citron och i en 3-del av smeten hade jag kakao i så den blev marmorerad.
Nu vill jag ha tips om den bästa sockerkaka ni vet. Och tycker ni "fin sockerkaka" eller "saftig" är bäst?
Den här bakade jag häromdagen och den blev otroligt fluffig och god så den får nog räknas till min favorit.
Sockerkaka med fläderblomssaft
Åh, här var det en finess med att ställa den i kall ugn! Det var nytt för mig.
Ser mumsig ut på bilden:-)
Jag brukar blanda i rivet citronskal och citronsaft. Blir jättegott och friskt.
:)Jag bakar sällan "en vanilj sockerkaka", tycker att det blir saftigare med "lite fyllning"
Här är mitt förslag:
Den godaste äppelsockerkakan
(Y)(Y)(Y)
Hejsan! Jag tycker nog att saftig sockerkaka är den bästa, lättare att göra också!
Äpple och kanel är nog min favvo. Blir jättesaftigt och gott om man grovrivet äpplena.
Den här tycker jag är den godaste jag vet.
Banankaka
Hm, om de ska vara socker kaka, Tycker jag nog saftig är godast.
Och när jag är sugen på socker kaka, gör jag oftast efter mitt grundrecept.
Här kommer det ;)
50 g margarin eller
smör
1 1/4 dl mjölk eller vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(brukar smak sätta med 2 tsk vaniljsocker också. )
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör eller margarin. Blanda mjöl med bakpulver och smaktillsatts.
Blanda allt i en stor bunke till en smet och häll i sockerkaksformen. Grädda i cirka 25 - 30 min.
Jag brukar ta ut min sockerkaka något tidigare eftersom jag gillar när den är lite kladding i mitten. men de gör man ju som man vill.
Sen kan man ju alltid smaksätta med rivet skal av 1 citron,lime,apelsin eller nått annat. men jag föredrar vaniljsocker :)
Tycker faktiskt att sockerkaka är svårt! Jag har alltid beundrat folk som får till det så den blir hög, lätt och saftig. Min mor var fantastisk på sockerkaka, fast hon hade nog bakat tusentals, hon brukade baka till kyrkkaffet. Konstigt nog har jag inte hennes recept, men jag vet hon hade i både potatis- och vetemjöl. Jag innbillar mej att det var hennes hemliga trick.
Själv brukar jag baka efter "Vår kokbok", men tycker inte att jag lyckas så bra.
Nej jag tycker inte det är så jättelätt att får den riktigt fin. Min blir lätt "svampaktig". I och för sig helt ok god men jag vet det kan bli bättre ....
Jag föredrar äppel och kanel sockerkaka eller en saftig sockerkaka med lime eller apelsin. Det ska inte vara något skal i kakan bara saften.
Brukar inte baka så ofta men den här tillhör en av mina favoriter, även om den är lite trixig och kräver något extra moment.Blir nästan lika gott som tårta.Finns flera varianter av recept i matklubben.jag valde det som liknar mitt eget recept bäst.
Sverigekaka
Jag tycker det var lite snålt med tips på sockerkakor ni gillar. Finns det inte fler som har lite tips som ni vet är goda:)
Här kommer ett till recept på sockerkaka.
Den går att variera i all oändlighet om man vill det.
Själv använder jag den alltid till tårtbotten.
Här kommer ett recept på sockerkaka med glasyr, god tycker vi! (Y):D
Solkaka
Här kommer mitt bästa sockerkaksrecept har just lagt in det under mina recept Hoppas länken fungerar
mitt_baesta_sockerkaksrecept_38311.html
Jag gillar "saftig"
Ingen som har ett bra recept som blir som kakmixen Citronsockerkaka kungsörnen?
Gör ett nytt försök länka till min sockerkaka
,
Eftersom mitt recept inte blev godkänt, måste jag hänvisa till nedanstående recept i stället. Det är nästan identiskt med mitt.
Mycket god sockerkaka!