Går också bra att be bageriet om hjälp om man vill kavla ut en masipan till att täcka tårta med. De brukar kunna erbjuda fler färger än en vanlig affär, dessutom tycker jag den marsipanen är godare :p
(Och glöm inte att du kan fråga i charken om hjälp med att skiva rostbiff eller annat kött. Blir godare skivor på det viset. Tror de tar en liten slant, men det är det värt! (Y))
emmsim18 april 2011
Jag har en fantastiskt god och lättgjord tårta/cheesecake, men jag har tyvärr inte lagt upp receptet här på MK än.. Ett gäng på jobbet skulle använda denna som påsktårta efter att jag bjöd på den när jag fyllde år 5e april.. Så om du vågar lita på mig så rekomenderar jag denna varmt :)
Emmas Cheesecake:
Botten:
15-18 Digestivekex
knappt 100 g smör
"Fyllning":
3 dl Vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 liten burk Creme Fraiche
1,5 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
Ekströms Extra Prima Hallonkräm
Gör såhär:
Mosa kex o blanda med smält smör (gärna i matberedare).
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Vispa grädden hårt. Vispa ost, cremé fraiche, socker i en bunke o blanda i den vispade grädden. Bred över botten.
Häll över ett lager hallonkräm.
Låt stå i kylen minst 6 timmar.
Hoppas det smakar :)
MosterNettan18 april 2011
Det här är en tårta som är helt oemotståndlig! Smälter i munnen...
Tack för tipset.
Går också bra att be bageriet om hjälp om man vill kavla ut en masipan till att täcka tårta med. De brukar kunna erbjuda fler färger än en vanlig affär, dessutom tycker jag den marsipanen är godare :p
(Och glöm inte att du kan fråga i charken om hjälp med att skiva rostbiff eller annat kött. Blir godare skivor på det viset. Tror de tar en liten slant, men det är det värt! (Y))
Jag har en fantastiskt god och lättgjord tårta/cheesecake, men jag har tyvärr inte lagt upp receptet här på MK än.. Ett gäng på jobbet skulle använda denna som påsktårta efter att jag bjöd på den när jag fyllde år 5e april.. Så om du vågar lita på mig så rekomenderar jag denna varmt :)
Emmas Cheesecake:
Botten:
15-18 Digestivekex
knappt 100 g smör
"Fyllning":
3 dl Vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 liten burk Creme Fraiche
1,5 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
Ekströms Extra Prima Hallonkräm
Gör såhär:
Mosa kex o blanda med smält smör (gärna i matberedare).
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Vispa grädden hårt. Vispa ost, cremé fraiche, socker i en bunke o blanda i den vispade grädden. Bred över botten.
Häll över ett lager hallonkräm.
Låt stå i kylen minst 6 timmar.
Hoppas det smakar :)
Det här är en tårta som är helt oemotståndlig! Smälter i munnen...
Kung Oscars tårta