Jag har 2 byttor kvar, en med gravlaxsås och en med hovmästarsås där datumet snart går ut. Behöver hjälp med recept där jag kan använda dessa såser. Inte bara till en macka med lax och sås. Tacksam för alla förslag.
margitkallgren19 mars 2011
Ta en burk hel matjessill låt rinna av på papper. Skär i bitar lägg upp på ett
ovalt fat. Häll över gravlaxsås. Garnera med dill och gärna hårdkokt ägg.
God smårätt- Knäckebröd och potatis är ju alltid gott till.
Hoppas det smakar! Margit
The_mama97mia19 mars 2011
Jag har tyvärr inga särskilda recept, det där är ju lite speciella såser.
Men min erfarenhet är att de håller MYCKET längre än bäst före datumet...
popik20 mars 2011
Vad är egentligen skillnaden på gravlaxsås och hovmästarsås? jag tycker de smakar likadant.
sikaal20 mars 2011
Skrivet av popik den 20 mar 2011
Vad är egentligen skillnaden på gravlaxsås och hovmästarsås? jag tycker de smakar likadant.
Namnet! Sedan finns det ju naturligtvis lite olika recept på såserna, men i princip är det samma.
sju20 mars 2011
Skrivet av margitkallgren den 19 mar 2011
Ta en burk hel matjessill låt rinna av på papper. Skär i bitar lägg upp på ett
ovalt fat. Häll över gravlaxsås. Garnera med dill och gärna hårdkokt ägg.
God smårätt- Knäckebröd och potatis är ju alltid gott till.
Hoppas det smakar! Margit
Det där är jättegott, jag brukar göra en liknande röra på matjes till midsommar varje år. Ett annat tips är att göra en gubbröra baserad på ansjovis:
4 hårdkokta ägg
½ burk ansjovisfilé (60 gram)
½ rödlök
½ deciliter gravlaxsås
2 msk kaviar
2 dl gräddfil
ca 2 msk hackad gräslök
Skala och hacka äggen grovt. Finhacka ansjovisen. Finhacka löken. Blanda gravlaxsås och kaviar med gräddfilen. Rör ner ägg, ansjovis och lök. Strö över gräslök.
Jag har 2 byttor kvar, en med gravlaxsås och en med hovmästarsås där datumet snart går ut. Behöver hjälp med recept där jag kan använda dessa såser. Inte bara till en macka med lax och sås. Tacksam för alla förslag.
Ta en burk hel matjessill låt rinna av på papper. Skär i bitar lägg upp på ett
ovalt fat. Häll över gravlaxsås. Garnera med dill och gärna hårdkokt ägg.
God smårätt- Knäckebröd och potatis är ju alltid gott till.
Hoppas det smakar! Margit
Jag har tyvärr inga särskilda recept, det där är ju lite speciella såser.
Men min erfarenhet är att de håller MYCKET längre än bäst före datumet...
Vad är egentligen skillnaden på gravlaxsås och hovmästarsås? jag tycker de smakar likadant.
Vad är egentligen skillnaden på gravlaxsås och hovmästarsås? jag tycker de smakar likadant.
Namnet! Sedan finns det ju naturligtvis lite olika recept på såserna, men i princip är det samma.
Ta en burk hel matjessill låt rinna av på papper. Skär i bitar lägg upp på ett
ovalt fat. Häll över gravlaxsås. Garnera med dill och gärna hårdkokt ägg.
God smårätt- Knäckebröd och potatis är ju alltid gott till.
Hoppas det smakar! Margit
Det där är jättegott, jag brukar göra en liknande röra på matjes till midsommar varje år. Ett annat tips är att göra en gubbröra baserad på ansjovis:
4 hårdkokta ägg
½ burk ansjovisfilé (60 gram)
½ rödlök
½ deciliter gravlaxsås
2 msk kaviar
2 dl gräddfil
ca 2 msk hackad gräslök
Skala och hacka äggen grovt. Finhacka ansjovisen. Finhacka löken. Blanda gravlaxsås och kaviar med gräddfilen. Rör ner ägg, ansjovis och lök. Strö över gräslök.