Jag letar efter ett grundrecept för vaniljglass från Bonniers stora kokbok. I en upplaga från 1983 finns receptet på sidan 510.
Jag har gjort glassen så många gånger att sidorna "kleggat" igen och kommer inte åt ingredienserna.
Det ska bl a vara grädde, möjligtvis kaffegrädde, äggulor, vaniljstång i.
Jag har googlat, sökt här på Matklubben och har hittat massor av recept men inte det jag söker.
Är det någon vänlig själ som kan hjälpa mig?
Mistys24 mars 2012
4 port
2 1/2 dl kaffegrädde
4 äggulor
socker efter smak
smaktillsats - vanilj, frukt, rivet citronskal, kaffe
Koka upp vaniljsstången i kaffegrädden, vispa i äggulorna får inte koka. Vispa tills blandningen svalnat. Häll upp i en form och rör runt ibland under frystiden.
MosterNettan24 mars 2012
YES Misty, du är en ängel. Tack!!!
{kiss}
Roskerstin24 mars 2012
Hej, jag har 2002 års utgåva av kokboken och där finns två olika recept. Det ena är Lyxig vaniljglass: 1 gelatinblad, 1 vaniljstång, 2 1/2 dl vispgrädde, 2 1/2 mjölk, 1 msk honung el glykos, 6 äggulor, 1 1/4 dl socker. Det andra är: Vaniljglass: 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 dl strösocker, 4 äggulor, 1 tsk vaniljsocker. Vet inte om det är något av dessa, men här kommer dom i alla fall. M V H Kerstin
Mistys24 mars 2012
Min bok är från 1984. Receptet fanns på sid 510.
Är det ett bra recept på glass..... MosterNettan??
MosterNettan24 mars 2012
Tack Kerstin, jag ska spara dom!!!
Misty, jag tycker det är jättebra, och snabbt. Det gäller att komma ihåg att röra ibland. Vi kallar glassen för Greta-glass efter en äldre "släkt med släkting".
Jag serverar med hallon och gärna ett flarn eller rån till.
Kattmat24 mars 2012
Jag har receptet!
2½ dl kaffegrädde
4 äggulor
socker efter smak
smaktillsats - exempelvis vanilj, frukt, kakao, rivet citronskal, kaffe
Hur det ska tillagas behöver jag förmodligen inte skriva, eller hur?
Lycka till!
Jag letar efter ett grundrecept för vaniljglass från Bonniers stora kokbok. I en upplaga från 1983 finns receptet på sidan 510.
Jag har gjort glassen så många gånger att sidorna "kleggat" igen och kommer inte åt ingredienserna.
Det ska bl a vara grädde, möjligtvis kaffegrädde, äggulor, vaniljstång i.
Jag har googlat, sökt här på Matklubben och har hittat massor av recept men inte det jag söker.
Är det någon vänlig själ som kan hjälpa mig?
4 port
2 1/2 dl kaffegrädde
4 äggulor
socker efter smak
smaktillsats - vanilj, frukt, rivet citronskal, kaffe
Koka upp vaniljsstången i kaffegrädden, vispa i äggulorna får inte koka. Vispa tills blandningen svalnat. Häll upp i en form och rör runt ibland under frystiden.
YES Misty, du är en ängel. Tack!!!
{kiss}
Hej, jag har 2002 års utgåva av kokboken och där finns två olika recept. Det ena är Lyxig vaniljglass: 1 gelatinblad, 1 vaniljstång, 2 1/2 dl vispgrädde, 2 1/2 mjölk, 1 msk honung el glykos, 6 äggulor, 1 1/4 dl socker. Det andra är: Vaniljglass: 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 dl strösocker, 4 äggulor, 1 tsk vaniljsocker. Vet inte om det är något av dessa, men här kommer dom i alla fall. M V H Kerstin
Min bok är från 1984. Receptet fanns på sid 510.
Är det ett bra recept på glass..... MosterNettan??
Tack Kerstin, jag ska spara dom!!!
Misty, jag tycker det är jättebra, och snabbt. Det gäller att komma ihåg att röra ibland. Vi kallar glassen för Greta-glass efter en äldre "släkt med släkting".
Jag serverar med hallon och gärna ett flarn eller rån till.
Jag har receptet!
2½ dl kaffegrädde
4 äggulor
socker efter smak
smaktillsats - exempelvis vanilj, frukt, kakao, rivet citronskal, kaffe
Hur det ska tillagas behöver jag förmodligen inte skriva, eller hur?
Lycka till!
Matklubben är fantasktisk, tack alla för hjälpen!