Igår gjorde jag en chokladmousse på vit choklad. Jag smälte chokladen, vispade grädde, blandade ihop det med äggulor. Så långt var allting bra.
Sedan fick jag för mig att jag skulle skrapa i frön från en vaniljstång. Men - när jag gjorde det blev moussen alldeles grynig! Varför?
Jilliii22 juni 2011
jag gör inte alls som du. Jag vispar grädden, smälter chokladen och sedan blandar i äggen i chokladen! Vispar sätt och sen vänder i grädden.
Men jag gör bara på ljus och mörk choklad. aldrig vit.
men prova att ha i förna i grädden innan visp?
bigganv22 juni 2011
Jag tycker nog att det verkar ganska likt....{cute}
Men ska prova att ha i fröna innan visp nästa gång.... om jag inte hoppar över dem helt....
Igår gjorde jag en chokladmousse på vit choklad. Jag smälte chokladen, vispade grädde, blandade ihop det med äggulor. Så långt var allting bra.
Sedan fick jag för mig att jag skulle skrapa i frön från en vaniljstång. Men - när jag gjorde det blev moussen alldeles grynig! Varför?
jag gör inte alls som du. Jag vispar grädden, smälter chokladen och sedan blandar i äggen i chokladen! Vispar sätt och sen vänder i grädden.
Men jag gör bara på ljus och mörk choklad. aldrig vit.
men prova att ha i förna i grädden innan visp?
Jag tycker nog att det verkar ganska likt....{cute}
Men ska prova att ha i fröna innan visp nästa gång.... om jag inte hoppar över dem helt....