Jag ska baka en tårta till min systers möhippa. Jag tänkte då att den ska vara rosa :)
Så, därför vill jag gärna göra en hallontårta. Den kommer att bli ganska enkel med sockerkaksbottnar, någon hallonfyllning och rosa frosting. Den måste dessutom stå över natten eftersom vi ska överaska henne med tårta på sängen på morgonen.
Min fundering är nu över fyllningen. En gång blandade jag frysta hallon med vispad grädde, lade ihop tårtan och in i kylen. På bara ett par timmar blev allt en härlig hallonsoppa istället. Inte riktigt vad jag tänkt mig. S¨nu undrar jag: Om jag blandar vispad grädde med färska hallon, funkar det, eller borde jag ha någon annan typ av fyllning i tårtan?
Tacksam för alla tips i detta ämne.
Lenkan12 juli 2010
Gör en riktig hallonmousse istället med gelatin, den blir mer hållbar och dessutom blir tårtan högre.
Hallonmousse (till en tårta):
400 g hallon
3 dl grädde
4 gelatinblad
1 dl socker
1 dl vatten
Tina hallonen, lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa sedan grädden ganska så hårt. Blanda socker och vatten i en kastrull, värm tills allt socker lösts upp. Vrid ur gelatinbladen och låt de smälta i sockerlagen, rör i detta i de tinade hallonen. Vänd försiktigt i hallonen i den vispade grädden. Låt detta stå i kylen minst 30 minuter innan du fyller tårtan.
vitchokladkaka13 juli 2010
jag gjorde en gudomlig hallon mousse, jag sökte på bärmousse här på matklubben och fick fram ett recept som man kan göra med både hallon och blåbär:) det var som sagt gudomlig(L)
Jag ska baka en tårta till min systers möhippa. Jag tänkte då att den ska vara rosa :)
Så, därför vill jag gärna göra en hallontårta. Den kommer att bli ganska enkel med sockerkaksbottnar, någon hallonfyllning och rosa frosting. Den måste dessutom stå över natten eftersom vi ska överaska henne med tårta på sängen på morgonen.
Min fundering är nu över fyllningen. En gång blandade jag frysta hallon med vispad grädde, lade ihop tårtan och in i kylen. På bara ett par timmar blev allt en härlig hallonsoppa istället. Inte riktigt vad jag tänkt mig. S¨nu undrar jag: Om jag blandar vispad grädde med färska hallon, funkar det, eller borde jag ha någon annan typ av fyllning i tårtan?
Tacksam för alla tips i detta ämne.
Gör en riktig hallonmousse istället med gelatin, den blir mer hållbar och dessutom blir tårtan högre.
Hallonmousse (till en tårta):
400 g hallon
3 dl grädde
4 gelatinblad
1 dl socker
1 dl vatten
Tina hallonen, lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa sedan grädden ganska så hårt. Blanda socker och vatten i en kastrull, värm tills allt socker lösts upp. Vrid ur gelatinbladen och låt de smälta i sockerlagen, rör i detta i de tinade hallonen. Vänd försiktigt i hallonen i den vispade grädden. Låt detta stå i kylen minst 30 minuter innan du fyller tårtan.
jag gjorde en gudomlig hallon mousse, jag sökte på bärmousse här på matklubben och fick fram ett recept som man kan göra med både hallon och blåbär:) det var som sagt gudomlig(L)