Några förslag på vad man kan göra för att få den att stelna?? något man kan blanda i?? kan man värma den igen och smälta i mer choklad?? elelr smälta i cocosfett?? bara några tankar jag haft......
eller ska man göra något annat av den, har en dubbel sats.
Mvh Ewa
yoyodansk18 december 2009
Det enda jag kan tänka på är att smälta i mer choklad.... :o
elubek18 december 2009
det är kanske det man får göra.........tack
AnneNi18 december 2009
Tror också det bästa är att smälta i mer choklad. Har du hunnit testa än? Berätta gärna hur det går!
XYZ21 december 2009
stoppa i frysen och doppa dem djupfrysta i choklad. Har räddat många tryffelsatser.
sarahottosson22 december 2009
Först och främst så brukar det inte vara allt för bra att göra dubbla satser, det har jag i alla fall fått intryckt i huvudet av mormor!
Sen när det kommer till tryffel, nästa gång minska på grädden. Det recept jag brukar gå efter anser att man ska ha 1 dl grädde / 200 g choklad. Jag brukar endast ta 3/4 dl och då brukar den bli fast och fin. ( ett litet tips till nästa gång)
Mn nu skulle du kunna koka om den, ha antingen mer choklad i eller så kan du krossa lite flingor eller liknande och ha i. Det blir då en tryffel med lite crunch samtidigt som det ger en fastare konsistens. Hoppas det går bra(Y)
The_mama97mia22 december 2009
hmmmmmm (fniss jag blir lite larvig ibland o tänker) - sätt till en halv krossad viagra???
Nettan7522 december 2009
Försök blanda i lite kakao, funkar för mig =)
bakakaka22 december 2009
Skrivet av mama97mia den 22 dec 2009
hmmmmmm (fniss jag blir lite larvig ibland o tänker) - sätt till en halv krossad viagra???
Ha ha ha.....(Y)
frucaos23 december 2009
Jag har motsatt problem - har stått kallt för att stelna över natten och idag skulle jag forma massan till bollar - men se det går inte, den är FÖR hård. Låter den stå i rumstemp en stund och hoppas att det löser problemet.
Arkenstone23 december 2009
Har varit med om det samma tidigare. Men eftersom jag älskar tryffel vågade jag mig på det igen i år. Jag gjorde Leilas choklad-mint-tryffel som finns här på Matklubben och de blev perfekta. Skippade minten visserligen, gillar inte det.
Jag smälte bara ner hackad choklad i grädden och de andra ingredienserna när chokladen var smält utan att krångla med mixer som det står i receptet och när massan var lagom fast spritsade jag kluttar på smörpapper.
Enkelt och lyckat!
Ska göra en ny sats idag. :)
Några förslag på vad man kan göra för att få den att stelna?? något man kan blanda i?? kan man värma den igen och smälta i mer choklad?? elelr smälta i cocosfett?? bara några tankar jag haft......
eller ska man göra något annat av den, har en dubbel sats.
Mvh Ewa
Det enda jag kan tänka på är att smälta i mer choklad.... :o
det är kanske det man får göra.........tack
Tror också det bästa är att smälta i mer choklad. Har du hunnit testa än? Berätta gärna hur det går!
stoppa i frysen och doppa dem djupfrysta i choklad. Har räddat många tryffelsatser.
Först och främst så brukar det inte vara allt för bra att göra dubbla satser, det har jag i alla fall fått intryckt i huvudet av mormor!
Sen när det kommer till tryffel, nästa gång minska på grädden. Det recept jag brukar gå efter anser att man ska ha 1 dl grädde / 200 g choklad. Jag brukar endast ta 3/4 dl och då brukar den bli fast och fin. ( ett litet tips till nästa gång)
Mn nu skulle du kunna koka om den, ha antingen mer choklad i eller så kan du krossa lite flingor eller liknande och ha i. Det blir då en tryffel med lite crunch samtidigt som det ger en fastare konsistens. Hoppas det går bra(Y)
hmmmmmm (fniss jag blir lite larvig ibland o tänker) - sätt till en halv krossad viagra???
Försök blanda i lite kakao, funkar för mig =)
hmmmmmm (fniss jag blir lite larvig ibland o tänker) - sätt till en halv krossad viagra???
Ha ha ha.....(Y)
Jag har motsatt problem - har stått kallt för att stelna över natten och idag skulle jag forma massan till bollar - men se det går inte, den är FÖR hård. Låter den stå i rumstemp en stund och hoppas att det löser problemet.
Har varit med om det samma tidigare. Men eftersom jag älskar tryffel vågade jag mig på det igen i år. Jag gjorde Leilas choklad-mint-tryffel som finns här på Matklubben och de blev perfekta. Skippade minten visserligen, gillar inte det.
Jag smälte bara ner hackad choklad i grädden och de andra ingredienserna när chokladen var smält utan att krångla med mixer som det står i receptet och när massan var lagom fast spritsade jag kluttar på smörpapper.
Enkelt och lyckat!
Ska göra en ny sats idag. :)