Gjorde Sarah Bernhard-biskvier idag, men tycker att chokladöverdraget smälter för lätt när man håller i kakan. Finns det något man kan göra eller tillsätta när man smälter chokladen så att den får en fastare yta ?
redd3 januari 2009
Cocoos fett är väll det klasiska, personligen tycker jag chokladen blir läskig av det.
Rent krast borde du försöka hitta ett fett med högre smälltpunkt (cacaofett smälter vid 37grader inte för att det brukar vara mycket av den varan i choklad men i alla fall)
tompa483 januari 2009
Prova med att använda mörk kvalitetschoklad minst 70 %
Strunta i oljan.
BiffenH4 januari 2009
:D Tack för tipsen !
odalenpia5 januari 2009
:) Prova med att temperera chokladen, smält en tredjedel av chokladen, ta sedan bort den från värmekällan, hacka resten av chokladen och rör ner, rör tills allt har smält, detta har jag provat när jag gjort bisqvier och det funkar riktigt bra.....:D
Gjorde Sarah Bernhard-biskvier idag, men tycker att chokladöverdraget smälter för lätt när man håller i kakan. Finns det något man kan göra eller tillsätta när man smälter chokladen så att den får en fastare yta ?
Cocoos fett är väll det klasiska, personligen tycker jag chokladen blir läskig av det.
Rent krast borde du försöka hitta ett fett med högre smälltpunkt (cacaofett smälter vid 37grader inte för att det brukar vara mycket av den varan i choklad men i alla fall)
Prova med att använda mörk kvalitetschoklad minst 70 %
Strunta i oljan.
:D Tack för tipsen !
:) Prova med att temperera chokladen, smält en tredjedel av chokladen, ta sedan bort den från värmekällan, hacka resten av chokladen och rör ner, rör tills allt har smält, detta har jag provat när jag gjort bisqvier och det funkar riktigt bra.....:D