Hade förr ett recept på just "havretårta med kolasås", men det är nu borttappat.... Är det någon som känner igen det? Tårtan är gjord på 3 st havrebottnar, som är tunna och frasiga, lite som havreflarn. Mellan dessa är det en fyllning med bland annat banan och grädde, och det hela är toppat med enseeeeg kolasås. Någon som sitter inne med ett recept? Eller som kanske har bra recept på tårtbottnar, banankräm och kolasås för sig :-)
Mvh
Linlock16 mars 2010
Hoppas nån har recept. Det låter dödligt gott...{eat}
Blanda alla torra ingredienser. Häll i det mälta smöret och sirapen. Platta ut smeten på folie i en långpanna c:a 25x 30 cm. Grädda i 200 gr. i 10 min. Dela kakan i två delar medan den är varm.
Lägg hälften av den vispade grädden på den första platta. Lägg på bananerna skurna i skivor. Lägg på den andra plattan. Bred på resten av grädden .
Kanske kan vara något? :)
Sen kan du ju koka en kolasås och hälla den över? :)
Mvh
Jonna
irrevirre17 mars 2010
Kanske bottnen kan göras så här? Om man skall ha två flarn får man göra två satser.
Havreflarnsbotten:
75 g smör eller margarin
2 ½ dl havregryn
1 ¼ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk mjöl
Smält smöret , häll det hett över havregrynen och låt dem svälla en stund.
Blanda bakpulvret med mjölet.
Rör ned ägg, socker och mjölblandningen i grynen
Häll smeten i en smord form, vikt av dubbel aluminiumfolie 18 x 22 cm
Grädda i 175°C ugnsvärme c:a 20 minuter
Låt kakan svalna något och lossa den från formen
frucaos17 mars 2010
Superenkel och god kolasås får du genom att koka en burk kondenserad mjölk i några timmar. Ta av etiketten om du är rädd om grytan, öppna INTE burken, se till att det är nog med vatten och ha tålamod. Tar nog 3-4 timmar för den att koka sig seg och god.
irrevirre18 mars 2010
Skrivet av frucaos den 17 mar 2010
Superenkel och god kolasås får du genom att koka en burk kondenserad mjölk i några timmar. Ta av etiketten om du är rädd om grytan, öppna INTE burken, se till att det är nog med vatten och ha tålamod. Tar nog 3-4 timmar för den att koka sig seg och god.
DET har jag tänkt testa! Men glömmer alltid bort det. Det skall ju vara jättesmarrigt:-)
Hade förr ett recept på just "havretårta med kolasås", men det är nu borttappat.... Är det någon som känner igen det? Tårtan är gjord på 3 st havrebottnar, som är tunna och frasiga, lite som havreflarn. Mellan dessa är det en fyllning med bland annat banan och grädde, och det hela är toppat med enseeeeg kolasås. Någon som sitter inne med ett recept? Eller som kanske har bra recept på tårtbottnar, banankräm och kolasås för sig :-)
Mvh
Hoppas nån har recept. Det låter dödligt gott...{eat}
Har inget recept men det låter väldigt gott.
6-8 portioner 200 gr 10 min.
Ingredienser:
100 gr. smör
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 msk sirap
Fyllning: 2 dl vispad grädde
2 bananer
Blanda alla torra ingredienser. Häll i det mälta smöret och sirapen. Platta ut smeten på folie i en långpanna c:a 25x 30 cm. Grädda i 200 gr. i 10 min. Dela kakan i två delar medan den är varm.
Lägg hälften av den vispade grädden på den första platta. Lägg på bananerna skurna i skivor. Lägg på den andra plattan. Bred på resten av grädden .
Kanske kan vara något? :)
Sen kan du ju koka en kolasås och hälla den över? :)
Mvh
Jonna
Kanske bottnen kan göras så här? Om man skall ha två flarn får man göra två satser.
Havreflarnsbotten:
75 g smör eller margarin
2 ½ dl havregryn
1 ¼ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk mjöl
Smält smöret , häll det hett över havregrynen och låt dem svälla en stund.
Blanda bakpulvret med mjölet.
Rör ned ägg, socker och mjölblandningen i grynen
Häll smeten i en smord form, vikt av dubbel aluminiumfolie 18 x 22 cm
Grädda i 175°C ugnsvärme c:a 20 minuter
Låt kakan svalna något och lossa den från formen
Superenkel och god kolasås får du genom att koka en burk kondenserad mjölk i några timmar. Ta av etiketten om du är rädd om grytan, öppna INTE burken, se till att det är nog med vatten och ha tålamod. Tar nog 3-4 timmar för den att koka sig seg och god.
Superenkel och god kolasås får du genom att koka en burk kondenserad mjölk i några timmar. Ta av etiketten om du är rädd om grytan, öppna INTE burken, se till att det är nog med vatten och ha tålamod. Tar nog 3-4 timmar för den att koka sig seg och god.
DET har jag tänkt testa! Men glömmer alltid bort det. Det skall ju vara jättesmarrigt:-)
Ja, Irrevirre - det är farligt gott!