jag funderar på att baka till helgen, om jag är färdig med tentan innan.
men jag vet inte vad.....
kan ni inte ge mig lite förslag:)
Challan10 januari 2008
En supersmarrig kokosrulle som finns bland mina recept kanske??:p
Okänd10 januari 2008
Hej! Titta in på min sida där finns det lika olika bakverk,bla. nattjäst vetedeg.Blir kalasgoda bullar.
Eller varför inte en rulltårta med smörkräm och dajm.
MammaModesty10 januari 2008
varför inte göra biggans nöt tosca som ligger bland mina recept kladdigt och mumsigt...(Y) fast du kanske skulle baka matbröd?:o
Queenie10 januari 2008
Jag tycker du ska göra mina Fudgesnittar, så goda så ...
Amika10 januari 2008
Eller ha lite kul o baka bagels. :)
Annars har du ju chokladkolakakan bland mina recept. :)
evaldo10 januari 2008
Ciabatta är gott, jag brukar baka sådana ibland, goda nybakade .
Du kan mixa med mjölsorterna och få andra smaker.
1 Sats
14 dl Vetemjöl
5 dl Vatten, fingervarmt
1 msk Salt
1 msk Olivolja
15 g Jäst
1 tsk Socker
Häll det mesta av vetemjölet, salt olivolja och socker i matberedarens bunke. Smula över jästen. Häll på vattnet och kör maskinen i 5-6 minuter, tills degen är slät och fin. (Spara 1 dl mjöl till utbakningen). Degen ska vara lös efter beredningen. Pensla den lösa degen med olivolja. Klappa ut den på bakpappersklädd ugnsform, 30x45 cm. Jäs degen under duk ca 60 minuter. Stjälp försiktigt upp degen på ett mjölat bord. Mjöla även ovansidan av degen. OBS knåda ej degen. Skär försiktigt upp degen i fyra avlånga bitar, eller fler om det ska vara portionsbitar. Sätt dem, inte för tätt, på smord plåt. Låt bitarna jäsa minst två timmar (helst mer) före gräddningen. Grädda i 200°, ca 25 minuter.
jag funderar på att baka till helgen, om jag är färdig med tentan innan.
men jag vet inte vad.....
kan ni inte ge mig lite förslag:)
En supersmarrig kokosrulle som finns bland mina recept kanske??:p
Hej! Titta in på min sida där finns det lika olika bakverk,bla. nattjäst vetedeg.Blir kalasgoda bullar.
Eller varför inte en rulltårta med smörkräm och dajm.
varför inte göra biggans nöt tosca som ligger bland mina recept kladdigt och mumsigt...(Y) fast du kanske skulle baka matbröd?:o
Jag tycker du ska göra mina Fudgesnittar, så goda så ...
Eller ha lite kul o baka bagels. :)
Annars har du ju chokladkolakakan bland mina recept. :)
Ciabatta är gott, jag brukar baka sådana ibland, goda nybakade .
Du kan mixa med mjölsorterna och få andra smaker.
1 Sats
14 dl Vetemjöl
5 dl Vatten, fingervarmt
1 msk Salt
1 msk Olivolja
15 g Jäst
1 tsk Socker
Häll det mesta av vetemjölet, salt olivolja och socker i matberedarens bunke. Smula över jästen. Häll på vattnet och kör maskinen i 5-6 minuter, tills degen är slät och fin. (Spara 1 dl mjöl till utbakningen). Degen ska vara lös efter beredningen. Pensla den lösa degen med olivolja. Klappa ut den på bakpappersklädd ugnsform, 30x45 cm. Jäs degen under duk ca 60 minuter. Stjälp försiktigt upp degen på ett mjölat bord. Mjöla även ovansidan av degen. OBS knåda ej degen. Skär försiktigt upp degen i fyra avlånga bitar, eller fler om det ska vara portionsbitar. Sätt dem, inte för tätt, på smord plåt. Låt bitarna jäsa minst två timmar (helst mer) före gräddningen. Grädda i 200°, ca 25 minuter.