varför sjunker alltid min mjuka pepparkaka i mitten?
varecia5 maj 2011
För hög temperatur, kanske? Kan tänka mig att om den jäser upp försnabbt utan att den är färdig inuti så sjunker den ner när den blir kall. Kanske kan du testa att ha den inne i ugnen lite längre och/eller på lite lägre temperatur?
KanadaLena5 maj 2011
Om du har för mycket bakpulver jäser den för fort så den kan inte "hålla" sig.
Har den varit inne länge nog? Stick en tunn kniv i mitten och testa för "kladd". Ta och peta lite i toppen i mitten först och se till att den "studsar" tillbaka.
varför sjunker alltid min mjuka pepparkaka i mitten?
För hög temperatur, kanske? Kan tänka mig att om den jäser upp försnabbt utan att den är färdig inuti så sjunker den ner när den blir kall. Kanske kan du testa att ha den inne i ugnen lite längre och/eller på lite lägre temperatur?
Om du har för mycket bakpulver jäser den för fort så den kan inte "hålla" sig.
Har den varit inne länge nog? Stick en tunn kniv i mitten och testa för "kladd". Ta och peta lite i toppen i mitten först och se till att den "studsar" tillbaka.
(ursäkta min rostiga svenska)