är på jakt efter 2 olika smaker på cheese cake:p :
den första är päron & kardemumma och den anndra är hallon & lakrits.tack på för hand millan
lennali13 mars 2009
Hej Norrskenet
Queenie har ett recept på cheese cake med päron och kardemumma. Päroncheesecake
Fortsätter att leta efter cheese cake med hallon o lakrits//Lena
Tyvärr, jag hittar inget recept med hallon o lakrits. Kanske någon annan kan hjälpa dig.
Norrskenet13 mars 2009
tackar så mycket . sparade det recept:D
Norrskenet15 mars 2009
puffar lite:)
josse1215 mars 2009
Hej. Går detta att använda som grund och sen lägga till digestive kex och omvandla den till en cheese kake??
Hallon- och salmiakparfait
För 8 personer.
Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (saltlakritskarameller) stött i mortel.
Ingredienser
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar
Gör så här
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. Garnera med krossade maränger.
är på jakt efter 2 olika smaker på cheese cake:p :
den första är päron & kardemumma och den anndra är hallon & lakrits.tack på för hand millan
Hej Norrskenet
Queenie har ett recept på cheese cake med päron och kardemumma.
Päroncheesecake
Fortsätter att leta efter cheese cake med hallon o lakrits//Lena
Tyvärr, jag hittar inget recept med hallon o lakrits. Kanske någon annan kan hjälpa dig.
tackar så mycket . sparade det recept:D
puffar lite:)
Hej. Går detta att använda som grund och sen lägga till digestive kex och omvandla den till en cheese kake??
Hallon- och salmiakparfait
För 8 personer.
Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (saltlakritskarameller) stött i mortel.
Ingredienser
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar
Gör så här
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. Garnera med krossade maränger.
tack så mycket:D