Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp CHEESE CAKE 2 olika sorter sökes!!!!

  • Norrskenet 13 mars 2009

    är på jakt efter 2 olika smaker på cheese cake:p :
    den första är päron & kardemumma och den anndra är hallon & lakrits.tack på för hand millan

  • lennali 13 mars 2009

    Hej Norrskenet
    Queenie har ett recept på cheese cake med päron och kardemumma.
    Päroncheesecake
    Fortsätter att leta efter cheese cake med hallon o lakrits//Lena


    Tyvärr, jag hittar inget recept med hallon o lakrits. Kanske någon annan kan hjälpa dig.

  • Norrskenet 13 mars 2009

    tackar så mycket . sparade det recept:D

  • Norrskenet 15 mars 2009

    puffar lite:)

  • josse12 15 mars 2009

    Hej. Går detta att använda som grund och sen lägga till digestive kex och omvandla den till en cheese kake??

    Hallon- och salmiakparfait
    För 8 personer.

    Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (saltlakritskarameller) stött i mortel.

    Ingredienser
    300 g hallon
    5 dl vispgrädde
    5 äggulor
    1 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    50 g maränger, grovt krossade
    1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar




    Gör så här
    Passera hallonen genom en finmaskig sil.

    Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.

    Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.

    Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. Garnera med krossade maränger.

  • Norrskenet 19 mars 2009

    tack så mycket:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.