Fick för mig att baka eget bröd för en gångs skull. Tänkte göra ett rågbröd med mjölk och vanlig jäst. När jag skulle hälla ner lite rågmjöl (direkt från påsen) kom allt på en gång. Det blev en stor kompakt deg. Kan man fortsätta med normal jäsning till brödet eller ska man försöka långjäsa det? Dumt att hälla direkt från påsen.
r_ebecca3 november 2012
Testa långjäsa, kanske behövs det även lite mer degvätska?
Fick för mig att baka eget bröd för en gångs skull. Tänkte göra ett rågbröd med mjölk och vanlig jäst. När jag skulle hälla ner lite rågmjöl (direkt från påsen) kom allt på en gång. Det blev en stor kompakt deg. Kan man fortsätta med normal jäsning till brödet eller ska man försöka långjäsa det? Dumt att hälla direkt från påsen.
Testa långjäsa, kanske behövs det även lite mer degvätska?