Har bakat makroner rätt ånga gånger, de blir jättegoda, men..........
Hur i h-e ska man få loss dem från bakplåtspapperet/plåten utan att de går sönder?????
De sitter ju som berg!
Gör jag fel kanske?
Tacksam för hjälp så fort som möjligt!
Har provat vanligt papper/teflonpapper(/direkt på plåt, har haft vatten/olja på stekspaden, men inget hjälper......:(
Hjälp!
speijsad12 februari 2012
Vad är det för recept du har?
Jag är relativt oerfaren makron-bakare, men jag har inte haft det problemet (såvida makronerna inte "torkat igenom" ordentligt, då "kladdar" de fast i bakplåtspappret)
Du kanske kan testa att ha lägre värme? (T.ex. 125-130 grader i vanlig ugn minst en halvtimme brukar jag ha)
Lycka till!
Stina
pleta12 februari 2012
Har du låtit dem svalna helt igenom, alternativt låtit dem torka en timme eller så? Vi brukar stoppa in biskvibottnar i frysen innan vi tar loss dem, det kanske funkar för makroner också.
bigganv12 februari 2012
Brukar grädda dem i 125 grader i ca 25 min.
Kanske ska prova med frysen nästa gång!
Tack snälla för tipsen!
Cooling213 februari 2012
Man häller vatten under bakplåtspapper och väntar ett tag så kan man försiktigt loss dom från bakplåtspapparet
Har bakat makroner rätt ånga gånger, de blir jättegoda, men..........
Hur i h-e ska man få loss dem från bakplåtspapperet/plåten utan att de går sönder?????
De sitter ju som berg!
Gör jag fel kanske?
Tacksam för hjälp så fort som möjligt!
Har provat vanligt papper/teflonpapper(/direkt på plåt, har haft vatten/olja på stekspaden, men inget hjälper......:(
Hjälp!
Vad är det för recept du har?
Jag är relativt oerfaren makron-bakare, men jag har inte haft det problemet (såvida makronerna inte "torkat igenom" ordentligt, då "kladdar" de fast i bakplåtspappret)
Du kanske kan testa att ha lägre värme? (T.ex. 125-130 grader i vanlig ugn minst en halvtimme brukar jag ha)
Lycka till!
Stina
Har du låtit dem svalna helt igenom, alternativt låtit dem torka en timme eller så? Vi brukar stoppa in biskvibottnar i frysen innan vi tar loss dem, det kanske funkar för makroner också.
Brukar grädda dem i 125 grader i ca 25 min.
Kanske ska prova med frysen nästa gång!
Tack snälla för tipsen!
Man häller vatten under bakplåtspapper och väntar ett tag så kan man försiktigt loss dom från bakplåtspapparet
Duusmörjer bakplåtspapperet med flytande margarin och mjölar med vetemjöl då fastnar inte kakorna.
christina