jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p
Gâche
This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
The Traditional Guernsey Gâche recipe
1lb plain flour
½lb Guernsey butter
12oz sultanas
2oz mixed peel
1oz fresh yeast
1tsp sugar
1tsp salt
½ pint warm water
1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
4.Lastly fold in the fruit.
5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.
6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.
7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.
8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.
MatAnders2 september 2008
Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.
Gâche
Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
Den traditionella Guernsey Gâche recept
1lb plain flour
½ lb Guernsey smör
12oz sultanrussin
2oz blandade skal
1oz färsk jäst
1tsp socker
1tsp salt
½ pint varmt vatten
1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
4.Lastly faldig inom frukt.
5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.
boz19652 september 2008
Skrivet av Tillberga den 2 sep 2008
jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p
Gâche
This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
The Traditional Guernsey Gâche recipe
1lb plain flour = 450 g vetemjöl
½lb Guernsey butter 225 g smör
12oz sultanas = 340 g sultanrussin
2oz mixed peel = 55 g suckat
1oz fresh yeast = ½ pkt jäst
1tsp sugar = 1 tsk socker
1tsp salt = 1 tsk salt
½ pint warm water = 2¾ dl vatten
1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
Sikta samman mjöl och salt och ställ skålen på ett varmt ställe.
2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
Blanda samman jäst och socker, tillsädd lite vatten ställ på ett varmt ställe några minuter.
3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
Blanda ner fettet i mjölet och gör en grop i mitten, tillsätt jästblandningen och resten av vattnet och arbeta samman till en mjuk deg.
4.Lastly fold in the fruit.
Vänd i frukten
5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.
Täck över och låt jäsa på ett varmt stället c:a 1½ - 2 timmar
6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.
Lägg degen i en liten brödform
7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.
Baka av i 30 min. på 220 grader sänk sedan till 200 och baka ytterligare 30 minuter.
8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.
Servera skivade och smörade, Ev. rostade.
boz19652 september 2008
Skrivet av MatAnders den 2 sep 2008
Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.
Gâche
Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
Den traditionella Guernsey Gâche recept
1lb plain flour
½ lb Guernsey smör
12oz sultanrussin
2oz blandade skal
1oz färsk jäst
1tsp socker
1tsp salt
½ pint varmt vatten
1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
4.Lastly faldig inom frukt.
5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.
Hehe...
Man kan ha riktigt kul åt maskinöversatta texter... *ASG*
boz19652 september 2008
Ska du konvertera utländska mått till svenska är detta en mycket bra länk:
jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p
Gâche
This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
The Traditional Guernsey Gâche recipe
1lb plain flour
½lb Guernsey butter
12oz sultanas
2oz mixed peel
1oz fresh yeast
1tsp sugar
1tsp salt
½ pint warm water
1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
4.Lastly fold in the fruit.
5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.
6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.
7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.
8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.
Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.
Gâche
Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
Den traditionella Guernsey Gâche recept
1lb plain flour
½ lb Guernsey smör
12oz sultanrussin
2oz blandade skal
1oz färsk jäst
1tsp socker
1tsp salt
½ pint varmt vatten
1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
4.Lastly faldig inom frukt.
5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.
jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p
Gâche
This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
The Traditional Guernsey Gâche recipe
1lb plain flour = 450 g vetemjöl
½lb Guernsey butter 225 g smör
12oz sultanas = 340 g sultanrussin
2oz mixed peel = 55 g suckat
1oz fresh yeast = ½ pkt jäst
1tsp sugar = 1 tsk socker
1tsp salt = 1 tsk salt
½ pint warm water = 2¾ dl vatten
1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
Sikta samman mjöl och salt och ställ skålen på ett varmt ställe.
2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
Blanda samman jäst och socker, tillsädd lite vatten ställ på ett varmt ställe några minuter.
3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
Blanda ner fettet i mjölet och gör en grop i mitten, tillsätt jästblandningen och resten av vattnet och arbeta samman till en mjuk deg.
4.Lastly fold in the fruit.
Vänd i frukten
5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.
Täck över och låt jäsa på ett varmt stället c:a 1½ - 2 timmar
6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.
Lägg degen i en liten brödform
7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.
Baka av i 30 min. på 220 grader sänk sedan till 200 och baka ytterligare 30 minuter.
8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.
Servera skivade och smörade, Ev. rostade.
Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.
Gâche
Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
Den traditionella Guernsey Gâche recept
1lb plain flour
½ lb Guernsey smör
12oz sultanrussin
2oz blandade skal
1oz färsk jäst
1tsp socker
1tsp salt
½ pint varmt vatten
1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
4.Lastly faldig inom frukt.
5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.
Hehe...
Man kan ha riktigt kul åt maskinöversatta texter... *ASG*
Ska du konvertera utländska mått till svenska är detta en mycket bra länk:
http://web.telia.com/~u54504162/javascript/convert/conv_s.htm
har nu fått receptet översatt så jag lägger in de