Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp med översättning

  • Tillberga 2 september 2008

    jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
    är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p

    Gâche
    This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
    The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
    A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
    The Traditional Guernsey Gâche recipe

    1lb plain flour
    ½lb Guernsey butter
    12oz sultanas
    2oz mixed peel
    1oz fresh yeast
    1tsp sugar
    1tsp salt
    ½ pint warm water

    1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
    2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
    3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
    4.Lastly fold in the fruit.
    5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.
    6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.
    7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.
    8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.

  • MatAnders 2 september 2008

    Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.

    Gâche
    Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
    Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
    En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
    Den traditionella Guernsey Gâche recept

    1lb plain flour
    ½ lb Guernsey smör
    12oz sultanrussin
    2oz blandade skal
    1oz färsk jäst
    1tsp socker
    1tsp salt
    ½ pint varmt vatten

    1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
    2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
    3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
    4.Lastly faldig inom frukt.
    5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
    6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
    7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
    8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.

  • boz1965 2 september 2008

    Skrivet av Tillberga den 2 sep 2008

    jag skulle vilja få detta recept på svenska :'(
    är det någon vänlig själ som kan hjälpa mej :p

    Gâche
    This traditional Guernsey fruit loaf is often served with Guernsey butter.
    The traditional Guernsey Gâche is more like a fruit bread than a cake.
    A traditional part of afternoon teas in the island, it is often served toasted with Guernsey butter spread on top.
    The Traditional Guernsey Gâche recipe

    1lb plain flour = 450 g vetemjöl
    ½lb Guernsey butter 225 g smör
    12oz sultanas = 340 g sultanrussin
    2oz mixed peel = 55 g suckat
    1oz fresh yeast = ½ pkt jäst
    1tsp sugar = 1 tsk socker
    1tsp salt = 1 tsk salt
    ½ pint warm water = 2¾ dl vatten

    1 Sieve together the flour and salt and stand the bowl in a warm place.
    Sikta samman mjöl och salt och ställ skålen på ett varmt ställe.

    2 Cream together the yeast and sugar, add a little water and leave in a warm place for a few minutes.
    Blanda samman jäst och socker, tillsädd lite vatten ställ på ett varmt ställe några minuter.


    3.Rub the fat into the flour, make a well in the centre and add the yeast mixture and gradually add the rest of the water to make a very soft dough.
    Blanda ner fettet i mjölet och gör en grop i mitten, tillsätt jästblandningen och resten av vattnet och arbeta samman till en mjuk deg.

    4.Lastly fold in the fruit.
    Vänd i frukten

    5.Cover and leave to prove in a warm place for one and a half to two hours.

    Täck över och låt jäsa på ett varmt stället c:a 1½ - 2 timmar

    6.Turn the mix into a 1lb loaf tin.

    Lägg degen i en liten brödform

    7.Bake for thirty minutes at 220°C (Gas seven), then lower to 200°C (Gas 6) for a further thirty minutes.

    Baka av i 30 min. på 220 grader sänk sedan till 200 och baka ytterligare 30 minuter.

    8.Serve sliced, possibly toasted, and buttered.

    Servera skivade och smörade, Ev. rostade.

  • boz1965 2 september 2008

    Skrivet av MatAnders den 2 sep 2008

    Hej försökte med google språkverktyg och det blev så här.

    Gâche
    Detta traditionella Guernsey frukt limpa är ofta serveras med Guernsey smör.
    Den traditionella Guernsey Gâche är mer som en frukt bröd än en kaka.
    En traditionell del av eftermiddagen teer på ön är det ofta serveras rostat med Guernsey matfett överst.
    Den traditionella Guernsey Gâche recept

    1lb plain flour
    ½ lb Guernsey smör
    12oz sultanrussin
    2oz blandade skal
    1oz färsk jäst
    1tsp socker
    1tsp salt
    ½ pint varmt vatten

    1 Sieve samman mjöl och salt och ställa skålen i ett varmt rum.
    2 Cream samman jäst och socker, tillsätt lite vatten och låt stå i ett varmt rum under några minuter.
    3.Rub fettet i mjöl, göra en brunn i mitten och lägg jästen blandning och gradvis lägga resten av vatten till en mycket lös deg.
    4.Lastly faldig inom frukt.
    5.Cover och ledighet att bevisa i en varm plats i en och en halv till två timmar.
    6.Turn blandningen till en 1lb limpa tenn.
    7.Bake i trettio minuter vid 220 ° C (Gas syv), sedan lägre till 200 ° C (Gas 6) i ytterligare trettio minuter.
    8.Serve skivade, eventuellt rostat, och buttered.


    Hehe...

    Man kan ha riktigt kul åt maskinöversatta texter... *ASG*

  • boz1965 2 september 2008

    Ska du konvertera utländska mått till svenska är detta en mycket bra länk:

    http://web.telia.com/~u54504162/javascript/convert/conv_s.htm

  • Tillberga 3 september 2008

    har nu fått receptet översatt så jag lägger in de

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.