Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp med pepparmynts arom

  • kallebakom 7 augusti 2012

    hej kokade sockerlag med den aromen,löste sig bra,men den den kallnat så återgick oljedropparna och la sig på ytan,vad fel ?tips ?

  • boz1965 7 augusti 2012

    Pepparmyntsarom är en olja som pressas ur pepparmyntsplantan.
    Sockerlag är vattenbaserat och olja löser sig inte i vatten utan flyter upp på ytan igen.

    Vad ska du använda sockerlagen till?

  • kallebakom 7 augusti 2012

    jo men kan man få nå tipps då ? så den binder sig till sockerlagen ? nån tillsats ? citronsyra ?

  • boz1965 7 augusti 2012

    Det var just därför jag undrade vad du ska använda lagen till, ju.
    Svårt att ge tips när man inte vet användningen.

  • kallebakom 8 augusti 2012

    ok jo till typ milkshakes,glass mm

  • Erajscha 8 augusti 2012

    Lite stärkelse borde binda ihop det.

  • Brantberger 8 augusti 2012

    Personligen, när jag använde pepparmyntsolja brukar jag inte låta det koka med sockerlagen i sig. Istället vispar jag ut den direkt med lite grädde (ex till glass eller andra desserter då) och det funkar bra men annars är det som ovanstående sa, lite stärkelse kan funka

  • kallebakom 8 augusti 2012

    som majsena ljus rednining eller ?

  • Erajscha 9 augusti 2012

    Jag skulle nog ta potatismjöl men maizena kan nog funka det också.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.