Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp mig !!

  • Ninni84 15 september 2008

    Hej jag har problem med mina hallongrottor.
    Jag har prövat med bikabonart o hjortronsalt.
    Dom sväller i ungnen med bikabonart men inte hjortronsaltet...sen när jag tar ut dom så sjunker dom ihop...hjälp mig vad gör jag för fel???:@

    /jungfruhelena

  • Ernst76 15 september 2008

    "Öppna inte ugnsluckan förrän efter minst 10 minuter annars riskerar grottorna att sjunka ihop"

  • Ninni84 15 september 2008

    O tack det är det man ska göra för att få dom fina då!Tackar..

    Men det ska då också funkar med hjortronsalt ??

    Hur mycket hjortronsalt ska man ha till en sats hallogrottor någon som vet??

  • Ninni84 15 september 2008

    ska man stänga av typ ungnen en stund innan tiden ute då ??eftersom dom ska stå i ungen en stund efter tiden ute....

  • Ernst76 15 september 2008

    Du gräddar i ca 20 min, men du får inte uppna luckan dom första 10 min.

  • Ernst76 15 september 2008

    Hjortronsalt:

    http://recept.nu/1.8098/johan_sorberg/bullar/mjol/hallongrottor

  • Ninni84 15 september 2008

    tack för tipset...o sidan

  • lennali 15 september 2008

    Hej
    Jag bakar mina hallongrottor med bakpulver och dom blir så fina och goda, här kommer receptet:
    Hallongrottor

  • Ninni84 15 september 2008

    tack för receptet!Ska hålla på tills dom blir bra !! jungfruhelena

  • Limparion 19 september 2008

    Eller bara såhär, ifall man inte har marsanpulver hemma (det brukar ju inte jag ha iaf, den är alltid slut=))

    200 gram smör
    1 dl strösocker
    5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    hallonsylt

    Blanda alla ingredienser i hushållsassistenten eller för hand.
    Smöret ska vara rumsvarmt!
    Knåda degen så den blir slät & “hård”.
    Lägg i kylskåp ca 1 timme.
    Nyp små “bollar” av degen och lägg i småbrödsformar ca 30 st.
    Gör en liten grop med fingret i mitten & fyll med hallonsylt!

    Grädda i 175 grader 10 - 15 min.

    Vet tyvärr inte var jag fått tag på det här receptet. Men de blir möra och fina i alla fall. Inte så värst svårt för lilla nybörjar-mig heller. Vad jag minns tog jag hjortronsylt istället för hallonsylt... Lyxigt så det knakar om det!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.