Hej!
Finns det någon här som vet vad en viss kaka heter, eller ännu bättre har ett recept på dessa. Dom är bruna, så bruna att det är kakao i. Alltså inte bondkakor.
Dom är bruna och cirka 2 cm höga med pärlsocker runt om. Är det någon som vet vad jag menar?
Tacksam för alla svar!
Erajscha25 januari 2012
Det är inte chokladbröd du tänker på?
littlejohn25 januari 2012
Jag tror att jag vet vilka kakor du menar, man gör rullar som rullas i pärlsocker och sedan skär man dem i bitar. Jag ska kolla runt lite.
Amika25 januari 2012
Är det inte vanliga mördegskakor smaksatta med kakao där man rullar degen till en rulle och sedan i pärlsocker, kyler den i 1h och sedan skär den i cm tjocka kakor och gräddar? :)
Blanda mjöl, kakao och bakpulver, ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör fluffigt och tillsätt lite socker i taget.
Vispa i ägg och vaniljsocker
Vispa ner mjölblandningen – lite i taget.
Lägg i kylen och låt ligga minst en timme. Annars är det svårt att få en jämn rulle av degen.
Ta ut degen och rulla den till en avlång rulle, ca 4cm i diameter.
Häll strössel/pärlsocker i en avlång form och rulla degen i det.
Linda sedan in i plast.
Låt ligga i kylen ett par timmar.
Skär 1 cm breda kakor och lägg på pappersklädd plåt.
Grädda på 180 grader i ca 10 minuter.
littlejohn26 januari 2012
(Y) {laugh} Yes du duktiga Amika,helt rätt enligt mig!
Hej!
Finns det någon här som vet vad en viss kaka heter, eller ännu bättre har ett recept på dessa. Dom är bruna, så bruna att det är kakao i. Alltså inte bondkakor.
Dom är bruna och cirka 2 cm höga med pärlsocker runt om. Är det någon som vet vad jag menar?
Tacksam för alla svar!
Det är inte chokladbröd du tänker på?
Jag tror att jag vet vilka kakor du menar, man gör rullar som rullas i pärlsocker och sedan skär man dem i bitar. Jag ska kolla runt lite.
Är det inte vanliga mördegskakor smaksatta med kakao där man rullar degen till en rulle och sedan i pärlsocker, kyler den i 1h och sedan skär den i cm tjocka kakor och gräddar? :)
7,5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
2½ dl socker
250g smör
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao
Pärlsocker eller strössel
Blanda mjöl, kakao och bakpulver, ställ åt sidan.
Vispa rumstempererat smör fluffigt och tillsätt lite socker i taget.
Vispa i ägg och vaniljsocker
Vispa ner mjölblandningen – lite i taget.
Lägg i kylen och låt ligga minst en timme. Annars är det svårt att få en jämn rulle av degen.
Ta ut degen och rulla den till en avlång rulle, ca 4cm i diameter.
Häll strössel/pärlsocker i en avlång form och rulla degen i det.
Linda sedan in i plast.
Låt ligga i kylen ett par timmar.
Skär 1 cm breda kakor och lägg på pappersklädd plåt.
Grädda på 180 grader i ca 10 minuter.
(Y) {laugh} Yes du duktiga Amika,helt rätt enligt mig!