Hej
Försökte mig på en tryffel till biskiver dår man skulle smälta choklad och grädde i vattenbad och sen vispa smeten kraftig tills den tjocknar.
Det tog lång tid att vispa och plötsligt tog den ihop och skar sig.:o
Har något tips om det går att rädda den??????????????
Har provat ha den i kylskåp men är som en grynig massa:(
HJÄLP :(
Amika17 januari 2009
Vispade du den medan du hade den i skålen över kokande vatten så kanske det kom vattenånga i som gjorde det. Jag har hört någonstans att det är vanligt när man smälter över vattenbad... Annars vet jag nog inte vad som hänt är jag rädd... :(
Jag vet nog inget annat råd än att börja om från början... Hoppas någon annan här kan komma med ett bättre svar. *håller tummarna* :)
Dunadain17 januari 2009
Säger samma som amika med ångan i chokladen. Men jag har råkat ut för samma, och då var det chokladen jag köpt som var av dålig kvalitet ( euroshopper ) . Numer köper jag bara äkta blockchoklad.
Kicki817 januari 2009
Det var inte vatten ångan det har jag också provat, jag vispade efter jag tagit det från värmen och grytan.
Har inte mer grädde så det får bli någon annan lösning, om inte nån har nått annat förslag.
Hej
Försökte mig på en tryffel till biskiver dår man skulle smälta choklad och grädde i vattenbad och sen vispa smeten kraftig tills den tjocknar.
Det tog lång tid att vispa och plötsligt tog den ihop och skar sig.:o
Har något tips om det går att rädda den??????????????
Har provat ha den i kylskåp men är som en grynig massa:(
HJÄLP :(
Vispade du den medan du hade den i skålen över kokande vatten så kanske det kom vattenånga i som gjorde det. Jag har hört någonstans att det är vanligt när man smälter över vattenbad... Annars vet jag nog inte vad som hänt är jag rädd... :(
Jag vet nog inget annat råd än att börja om från början... Hoppas någon annan här kan komma med ett bättre svar. *håller tummarna* :)
Säger samma som amika med ångan i chokladen. Men jag har råkat ut för samma, och då var det chokladen jag köpt som var av dålig kvalitet ( euroshopper ) . Numer köper jag bara äkta blockchoklad.
Det var inte vatten ångan det har jag också provat, jag vispade efter jag tagit det från värmen och grytan.
Har inte mer grädde så det får bli någon annan lösning, om inte nån har nått annat förslag.
ska jag köpa grädde??:p