Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp! Recept med många ägg?

  • ea78 14 mars 2008

    Jag har ägg som gått ut i datum och jag måste använda. Tänkte baka en kaka med många ägg. Nån som har ett bra recept?

  • celice 14 mars 2008

    (N) Har äggen gått ut, släng dom(N)

  • ea78 14 mars 2008

    Jag har kollat och dom luktar bra och flyter inte, så det borde gå bra...

  • Okänd 14 mars 2008

    Jag har använt gamla ägg och det har gått bra.Du känner på lukten direkt om nåt är fel.
    Baka nån smaskig marängtårta eller stek ,koka äggen och gör goda äggmackor.
    Baka flera rulltårtor och gör bakelser nu när det är helg.
    Lycka till.

  • Lovis 14 mars 2008

    Jag har på mina recept silverkaka och guldkaka där du använder många ägg.
    Kika hos mig.:)

  • farmoringer 14 mars 2008

    Ägg brukar hålla längre än vad datument anger....

  • ea78 14 mars 2008

    Tack för hjälpen!

  • The_mama97mia 14 mars 2008

    om jag har mkt ägg så gör jag crepes/plättar o fryser in.

  • monac 14 mars 2008

    äggröra till frukost är också ett trevligt allternativ....mums!:)

  • anluk 14 mars 2008

    Ta ett okokt ägg, om det flyter till ytan släng det annars är det ok att använda. Alltså det ska flyta Helt.

  • evaldo 14 mars 2008

    Släng äggen,(N) ät aldrig utgående datunägg.

  • MatAnders 14 mars 2008

    Man ser om gulan börjar bli sladdrig och särskilt bör man lukta på äggen, synd att förstära en rätt/bakning med gamla ägg.

  • farmoringer 14 mars 2008

    Använder man många ägg på en gång så knäcker man ett i taget i en kopp för att slippa blanda om det skulle vara nåt dåligt ägg...kan ju hända även på en förpackning som inte gått ut i datumet.

  • TordStefan 8 augusti 2011

    (Y) Även om datumet har gått på ägg, så går de att använda. Ägg kan klara sig länge i ett kylskåp. Jag fick lära mig att alltid knäcka ägg i en kopp för då ser och känner man om ägget är dåligt och kan förhindra att förstöra det man lagar/bakar.

  • Tingeling13 8 augusti 2011

    Jag förstår inte varför folk är så rädda för att äta mat där bäst före datum gått ut.
    Bäst före är en fingervisning inte ett slutgiltligt datum, man känner ju både på lukt och smak om maten inte är bra.

    Jag tycker det är värre att slänga ätbar mat bara för vad ett datum på paketen säger.

  • plupppia 8 augusti 2011

    Skrivet av Tingeling13 den 8 aug 2011

    Jag förstår inte varför folk är så rädda för att äta mat där bäst före datum gått ut.
    Bäst före är en fingervisning inte ett slutgiltligt datum, man känner ju både på lukt och smak om maten inte är bra.

    Jag tycker det är värre att slänga ätbar mat bara för vad ett datum på paketen säger.


    klokt sagt!

  • jollo10 8 augusti 2011

    Kläck ägget på en tallrik, lukta på det först, sedan kolla du på om Vitan är i två skikt, ett tjockt och ett tunt!

  • rostok 8 augusti 2011

    Hej, en anledning till att äggen klarar sig mycket över "sista förbrukningsdag" i Sverige är att när vi gick med i EU så blev vi tvungna att ändra dessa datum och följa deras regler. I de flesta andra EU-länder så är ägg ingen kylvara. De förvaras i vanlig rumstemp, medan man i Sverige har en kylkedja ända från det man tar dem från hönan. De transporteras i kyl, osv. Det är anledningen till att man inte behöver vara så rädd för om datumet har gått ut. Våra ägg kan hålla upp till 6 veckor EFTER sista förbrukningsdag. Sverige fick inte göra undantag för märkningen, lite löjligt men så är det.

    Såklart man alltid ska knäcka äggen ett och ett i ett glas eller så, för det KAN finnas dåliga ägg, till och med bland färska. Om de är dåliga så känns det direkt på lukten.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.