Hej skulle vilja ha hjälp med en sak ???Ska ha en storbaks dag med en kompis, är ju så mkt roligare då =)) en av hennes barn är mjölkallergisk så man får ju använda annat smör o dyligt men för att kunna baka samma till oss alla kan man byta ut smöret mot olja då någon som vet ??Eller blir det mkt skillnad på smaken ingen av oss har testat o gjort ett sånt byte
blekegreven12 september 2011
Det går ofta rätt bra att byta till olja men det påverkar degen på ett lite annat sätt än smör. Inga enorma skillnader men brödet blir lätt något segare och kanske inte riktigt lika högt.
Vad gäller smaken så beror det givetvis på hur mycker fett det ska vara i degen och vilken olja man använder som ersättning (alla ojlor smakar ju olika, olivolja är ju väldigt gott, och solros nästan helt neutral osv)
Däremot finns det en uppsjö av olika bra mjölkfria margarin i butiken, milda har tex en variant som inte kostar många kronor extra, och som fungerar alldeles utmärkt som ersättning för alla. Varför baka två sorter och krångla till det med olja, när man enkelt kan baka en sort som alla kan äta tillsammans?
Kakan198612 september 2011
Jag är laktosintolerant och bakar alltid med Valios laktorsfria smör. Dyrt, men har man inget val så får det bli så. Funkar jättebra :)
Erajscha12 september 2011
Mjölkfritt margarin kanske också kan funka?
Erajscha12 september 2011
Mjölkfritt margarin kanske också kan funka?
rostok23 september 2011
Hej, kanske är jag lite sent ute, men någon annan har förhoppningsvis lite hjälp av hur jag gjorde när flera av mina barn var mjölkallergiska, obs mjölkallergiska, inte laktosintoleranta, det är en annan sak. För oss funkade det alltså inte alls med sk låglaktosprodukter.
Jag bakade kanelbullar med olja i degen, bara på vatten samt hade mjölkfritt margarin till fyllningen, Det funkade helt perfekt! Eftersom flera av mina barn dessutom var allergiska mot ägg så penslade jag dem bara med lite sockervatten, strödde sedan på pärlsocker. Dessa bullar var de enda vi använde - till familjen och till gäster, ingen av våra gäster reagerade att de skulle ha smakat annorlunda på något sätt. De blev väldigt fluffiga och fina bullar.
Hej skulle vilja ha hjälp med en sak ???Ska ha en storbaks dag med en kompis, är ju så mkt roligare då =)) en av hennes barn är mjölkallergisk så man får ju använda annat smör o dyligt men för att kunna baka samma till oss alla kan man byta ut smöret mot olja då någon som vet ??Eller blir det mkt skillnad på smaken ingen av oss har testat o gjort ett sånt byte
Det går ofta rätt bra att byta till olja men det påverkar degen på ett lite annat sätt än smör. Inga enorma skillnader men brödet blir lätt något segare och kanske inte riktigt lika högt.
Vad gäller smaken så beror det givetvis på hur mycker fett det ska vara i degen och vilken olja man använder som ersättning (alla ojlor smakar ju olika, olivolja är ju väldigt gott, och solros nästan helt neutral osv)
Däremot finns det en uppsjö av olika bra mjölkfria margarin i butiken, milda har tex en variant som inte kostar många kronor extra, och som fungerar alldeles utmärkt som ersättning för alla. Varför baka två sorter och krångla till det med olja, när man enkelt kan baka en sort som alla kan äta tillsammans?
Jag är laktosintolerant och bakar alltid med Valios laktorsfria smör. Dyrt, men har man inget val så får det bli så. Funkar jättebra :)
Mjölkfritt margarin kanske också kan funka?
Mjölkfritt margarin kanske också kan funka?
Hej, kanske är jag lite sent ute, men någon annan har förhoppningsvis lite hjälp av hur jag gjorde när flera av mina barn var mjölkallergiska, obs mjölkallergiska, inte laktosintoleranta, det är en annan sak. För oss funkade det alltså inte alls med sk låglaktosprodukter.
Jag bakade kanelbullar med olja i degen, bara på vatten samt hade mjölkfritt margarin till fyllningen, Det funkade helt perfekt! Eftersom flera av mina barn dessutom var allergiska mot ägg så penslade jag dem bara med lite sockervatten, strödde sedan på pärlsocker. Dessa bullar var de enda vi använde - till familjen och till gäster, ingen av våra gäster reagerade att de skulle ha smakat annorlunda på något sätt. De blev väldigt fluffiga och fina bullar.