Försökte baka "Hjärtliga bakelser" med smördegen blåser ju bara upp till bollar. Försökte picka med gaffel, men det hjälpte inte. Hur får man dem som på bilden? Är det någon som vet?
Karin42
Mistys26 februari 2010
Smördeg blir lite uppblåst och är ofta tänk som pajdeg, pirogdeg eller till krustader att ha stuvningar i. Det är inte så att det är mördeg du är ute efter att göra bottnar av till bakelser. Mördeg är ju söt. Smördeg ska vara osötad. Man kan visserligen göra smördegsbakelser också med ex vaniljkräm emellan men då ska dom ju vara uppblåsta. Sjunker lite när man tar ut dom ur ugnen. Hoppas du lyckas få till något gott och mumsigt :)
Countrygirl26 februari 2010
Hur ser bilden ut? Vilket recept använder du?
Karin4227 februari 2010
Receptet ärHjärtliga bakelser "Hjärtliga bakelser" av lennali. Där står smördeg. Har kommenterat det och hoppas att lennali hör av sig.:(
XYZ7 mars 2010
Har du kavlat ut smördegen ordentligt? Annars blir de lätt jättehöga och "tappar balansen".
Brukar nog kavla ut smördeg till dubbla längden och bredden om jag tar de djupfrysta plattorna. Kavla med lätt hand så lagren inte går sönder.
Pröva annars den färska degen från kylhyllan, den känns som den är mer "färdigutkavlad".
Försökte baka "Hjärtliga bakelser" med smördegen blåser ju bara upp till bollar. Försökte picka med gaffel, men det hjälpte inte. Hur får man dem som på bilden? Är det någon som vet?
Karin42
Smördeg blir lite uppblåst och är ofta tänk som pajdeg, pirogdeg eller till krustader att ha stuvningar i. Det är inte så att det är mördeg du är ute efter att göra bottnar av till bakelser. Mördeg är ju söt. Smördeg ska vara osötad. Man kan visserligen göra smördegsbakelser också med ex vaniljkräm emellan men då ska dom ju vara uppblåsta. Sjunker lite när man tar ut dom ur ugnen. Hoppas du lyckas få till något gott och mumsigt :)
Hur ser bilden ut? Vilket recept använder du?
Receptet ärHjärtliga bakelser "Hjärtliga bakelser" av lennali. Där står smördeg. Har kommenterat det och hoppas att lennali hör av sig.:(
Har du kavlat ut smördegen ordentligt? Annars blir de lätt jättehöga och "tappar balansen".
Brukar nog kavla ut smördeg till dubbla längden och bredden om jag tar de djupfrysta plattorna. Kavla med lätt hand så lagren inte går sönder.
Pröva annars den färska degen från kylhyllan, den känns som den är mer "färdigutkavlad".