Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtliga bakelser

  • Karin42 26 februari 2010

    Försökte baka "Hjärtliga bakelser" med smördegen blåser ju bara upp till bollar. Försökte picka med gaffel, men det hjälpte inte. Hur får man dem som på bilden? Är det någon som vet?
    Karin42

  • Mistys 26 februari 2010

    Smördeg blir lite uppblåst och är ofta tänk som pajdeg, pirogdeg eller till krustader att ha stuvningar i. Det är inte så att det är mördeg du är ute efter att göra bottnar av till bakelser. Mördeg är ju söt. Smördeg ska vara osötad. Man kan visserligen göra smördegsbakelser också med ex vaniljkräm emellan men då ska dom ju vara uppblåsta. Sjunker lite när man tar ut dom ur ugnen. Hoppas du lyckas få till något gott och mumsigt :)

  • Countrygirl 26 februari 2010

    Hur ser bilden ut? Vilket recept använder du?

  • Karin42 27 februari 2010

    Receptet ärHjärtliga bakelser "Hjärtliga bakelser" av lennali. Där står smördeg. Har kommenterat det och hoppas att lennali hör av sig.:(

  • XYZ 7 mars 2010

    Har du kavlat ut smördegen ordentligt? Annars blir de lätt jättehöga och "tappar balansen".
    Brukar nog kavla ut smördeg till dubbla längden och bredden om jag tar de djupfrysta plattorna. Kavla med lätt hand så lagren inte går sönder.
    Pröva annars den färska degen från kylhyllan, den känns som den är mer "färdigutkavlad".

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.