Hej alla matglada!
Kollade ett recept på sockerkringlor - litet barndomsminne jag ville återuppleva... - och läste att en av ingredienserna är hjortronsalt.
Måste det vara just det (vad är det för speciellt som det gör i så fall?) eller går det lika bra m vanligt salt eller kan man använda något annat?
Mvh Kim.
Bianca13 februari 2009
Hjorthornsalt, som det heter är inget salt utan ett jäsmedel. Det kan ersättas med
bikarbonat eller bakpulver. Om du ersätter med bakpulver, öka mängden bakpulver jämfärt med hjorthornssalt, då bakpulvret är bikarbonat utblandat med andra ämnen för att jäsningen ska fungera.
kimred13 februari 2009
:D oj, ja just det........ ringer liten klocka om det där....... Tack för svar! Då kan jag ha samma mängd bikarbonat då som hjortronsalt?
Kim.
pia6113 februari 2009
Hjorthornssalt används mest till tunna småkakor.
När du använder bikarbonat ska du ha en sur tillsats tex fil, youghurt el lingon för att det inta ska smaka ammoniak.
Maria8513 februari 2009
Hej, tänkte bara påpeka att det är hjortHornsalt och inte hjortronsalt :D
Hej alla matglada!
Kollade ett recept på sockerkringlor - litet barndomsminne jag ville återuppleva... - och läste att en av ingredienserna är hjortronsalt.
Måste det vara just det (vad är det för speciellt som det gör i så fall?) eller går det lika bra m vanligt salt eller kan man använda något annat?
Mvh Kim.
Hjorthornsalt, som det heter är inget salt utan ett jäsmedel. Det kan ersättas med
bikarbonat eller bakpulver. Om du ersätter med bakpulver, öka mängden bakpulver jämfärt med hjorthornssalt, då bakpulvret är bikarbonat utblandat med andra ämnen för att jäsningen ska fungera.
:D oj, ja just det........ ringer liten klocka om det där....... Tack för svar! Då kan jag ha samma mängd bikarbonat då som hjortronsalt?
Kim.
Hjorthornssalt används mest till tunna småkakor.
När du använder bikarbonat ska du ha en sur tillsats tex fil, youghurt el lingon för att det inta ska smaka ammoniak.
Hej, tänkte bara påpeka att det är hjortHornsalt och inte hjortronsalt :D