Jag har letat mig blind här efter ett recept på hjortronsylt - det finns en massa rätter som har sylten som ingrediens, men inga recept på själva sylten. Jag har en mängd frysta hjortron jag fått av min svärmor, och om jag inte gör sylt av dem snart kommer hon nog avfärda mina kunskaper i köket totalt. Snälla hjälp!
Googlade hjortronsylt och hittade ett. Tina dina bär, ta hälften så mycket socker som bär, varva i grytan och rör inte om utan skaka bara. Skumma extra noga. Du hittar det säkert själv.
Achren24 februari 2011
Tack för hjälpen!:)
Vetebullen24 februari 2011
Pröva också ett par matskedar hjortonsylt i vaniljyoghurt. blanda och njut... mums (Y)
evaullabritt9 mars 2011
Hjortron är godast med så lite socker som möjligt. Den absolut godaste sylten får man om man först tinar hjortronen, lägger i en kastrull och häller över ca 2 dl socker per kg hjortron och kokar upp. Ta av från plattan och rör lite utan att bären går sönder. Hjortron är väldigt hållbara så man han ha en skål sådan sylt stående i kylskåpet ett bra tag. Men hos oss har den en strykande åtgång.
Mimgun9 mars 2011
Kommer aldrig att glömma när jag var i Jämtland för en massa år sedan. Plockade hjortron som försiktigt fick puttra med lite socker i en kastrull på vedspisen... Så gott! Blir tårögd av minnet...
Jag har letat mig blind här efter ett recept på hjortronsylt - det finns en massa rätter som har sylten som ingrediens, men inga recept på själva sylten. Jag har en mängd frysta hjortron jag fått av min svärmor, och om jag inte gör sylt av dem snart kommer hon nog avfärda mina kunskaper i köket totalt. Snälla hjälp!
Hittade ett recept
Hjortronsylt
Googlade hjortronsylt och hittade ett. Tina dina bär, ta hälften så mycket socker som bär, varva i grytan och rör inte om utan skaka bara. Skumma extra noga. Du hittar det säkert själv.
Tack för hjälpen!:)
Pröva också ett par matskedar hjortonsylt i vaniljyoghurt. blanda och njut... mums (Y)
Hjortron är godast med så lite socker som möjligt. Den absolut godaste sylten får man om man först tinar hjortronen, lägger i en kastrull och häller över ca 2 dl socker per kg hjortron och kokar upp. Ta av från plattan och rör lite utan att bären går sönder. Hjortron är väldigt hållbara så man han ha en skål sådan sylt stående i kylskåpet ett bra tag. Men hos oss har den en strykande åtgång.
Kommer aldrig att glömma när jag var i Jämtland för en massa år sedan. Plockade hjortron som försiktigt fick puttra med lite socker i en kastrull på vedspisen... Så gott! Blir tårögd av minnet...