Söker bra baktips från alla duktiga och rutinerade bull och - muffinsbakare på forumet.
Jag älskar att baka och brukar lyckas bra med mjuka och hårda kakor, tårtor och desserter, MEN jag har aldrig fått till bullar och muffins! Bullarna (oftast gör jag kanelsnurror) blir torra och trista, rentav stenhårda efter några dagar. Muffinsen å sin sida blir kompakta, "svampiga" och reser sig inte som de ska i ugnen. Jag följer alltid recepten men ändå måste det vara nåt som går fel.
Alla knep för bättre konsistens mottages tacksamt!
Hej.Muffinsen blir höga om du låter smeten vila i kylskåpet över natten.Lycka till. Inger/Stationsboden
annikabrodin11 april 2013
Ett tips från en arbetskamrat, men som jag inte har provat, är att byta ut margarinet mot matolja.
Hon får aldrig torra bullar!!!
Detta är något som jag ska prova vid nästa bullbak.
/Annika
LenaBE112 april 2013
Jag har under årens lopp upptäckt att det inte lönar sig att snåla på smöret i en bulldeg, däremot så vinner man mycket på att snåla på mjölet. Ta så lite mjöl som möjligt i din bulldeg så får du godare bullar. Detta gäller både bulldeg och matbröds deg. :)
Hej!
Söker bra baktips från alla duktiga och rutinerade bull och - muffinsbakare på forumet.
Jag älskar att baka och brukar lyckas bra med mjuka och hårda kakor, tårtor och desserter, MEN jag har aldrig fått till bullar och muffins! Bullarna (oftast gör jag kanelsnurror) blir torra och trista, rentav stenhårda efter några dagar. Muffinsen å sin sida blir kompakta, "svampiga" och reser sig inte som de ska i ugnen. Jag följer alltid recepten men ändå måste det vara nåt som går fel.
Alla knep för bättre konsistens mottages tacksamt!
Hej.Muffinsen blir höga om du låter smeten vila i kylskåpet över natten.Lycka till. Inger/Stationsboden
Ett tips från en arbetskamrat, men som jag inte har provat, är att byta ut margarinet mot matolja.
Hon får aldrig torra bullar!!!
Detta är något som jag ska prova vid nästa bullbak.
/Annika
Jag har under årens lopp upptäckt att det inte lönar sig att snåla på smöret i en bulldeg, däremot så vinner man mycket på att snåla på mjölet. Ta så lite mjöl som möjligt i din bulldeg så får du godare bullar. Detta gäller både bulldeg och matbröds deg. :)