Hej,
Jag är med i en förening som heter SWEA och som är en internationell förening för svenska och svensktalande kvinnor utomlands (själv bor jag i USA) som har som syfte att bland annat främja svensk kultur utomlands. Varje år anordnar vi en basar med svenska jul saker, svenskt julpyssel för barnen och ett cafe med hembakade kakor och bullar. Jag har fått den äran att planera för hur julbaket ska gå till. Nu undrar jag hur länge kan man förvara torra kakor i burkar med lock (svalt och torrt) utan att de härsknar. Vill helst inte fylla frysen om det kan undvikas. Jag tänkte hålla baklag och samla dem till en bakdag i slutet av September, slutet av Oktober (och om det verkligen behövs i November)
Tips på kakor som är lätta att göra, håller (men inte är för hårda) och ser snygga ut på faten tar jag gärna emot.
Tack på förhand!
tmt27 april 2009
Upp till tre månader .
Om hanteringer sker med bra hygient från början till slut.
boz196527 april 2009
Det hänger på hur mycket fett du har i kakorna. Ju fetare, desto kortare hållbarhet.
mooseella27 april 2009
Be någon vän i Sverige sända dig boken " 7 sorters kakaor". En liten bok med en massa klassiska kakor oc h andra bakverk i. Den brukar finnas på Ica butikerna.
katten427 april 2009
Det här är mina favoritkakor! Kommer från boken Rosendals trädgårdscafé:
Fast jag skulle inte våga spara dem 3 mån i burk. Kan inte tänka mig att de är så goda då...
Syltkyssar:
200 g smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
ca 2 dl hallonsylt
Rör samman smör och florsocker. Tillsätt potatis- och vetemjöl. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg dem på smort plåt. Platta ut dem lite och gör ett hål i varje boll. Fyll hålet i varje kaka med hallonsylt. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
katten427 april 2009
Kom just på att finska pinnar och chokladbröd är kakor som säkert håller sig bättre! Och hästskor...
Hej,
Jag är med i en förening som heter SWEA och som är en internationell förening för svenska och svensktalande kvinnor utomlands (själv bor jag i USA) som har som syfte att bland annat främja svensk kultur utomlands. Varje år anordnar vi en basar med svenska jul saker, svenskt julpyssel för barnen och ett cafe med hembakade kakor och bullar. Jag har fått den äran att planera för hur julbaket ska gå till. Nu undrar jag hur länge kan man förvara torra kakor i burkar med lock (svalt och torrt) utan att de härsknar. Vill helst inte fylla frysen om det kan undvikas. Jag tänkte hålla baklag och samla dem till en bakdag i slutet av September, slutet av Oktober (och om det verkligen behövs i November)
Tips på kakor som är lätta att göra, håller (men inte är för hårda) och ser snygga ut på faten tar jag gärna emot.
Tack på förhand!
Upp till tre månader .
Om hanteringer sker med bra hygient från början till slut.
Det hänger på hur mycket fett du har i kakorna. Ju fetare, desto kortare hållbarhet.
Be någon vän i Sverige sända dig boken " 7 sorters kakaor". En liten bok med en massa klassiska kakor oc h andra bakverk i. Den brukar finnas på Ica butikerna.
Det här är mina favoritkakor! Kommer från boken Rosendals trädgårdscafé:
Fast jag skulle inte våga spara dem 3 mån i burk. Kan inte tänka mig att de är så goda då...
Syltkyssar:
200 g smör
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
ca 2 dl hallonsylt
Rör samman smör och florsocker. Tillsätt potatis- och vetemjöl. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg dem på smort plåt. Platta ut dem lite och gör ett hål i varje boll. Fyll hålet i varje kaka med hallonsylt. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kom just på att finska pinnar och chokladbröd är kakor som säkert håller sig bättre! Och hästskor...