Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Istället för hjorthornssalt

  • rosatalo 7 november 2014

    Hejsan

    Vad kan man använda istället för hjorthornssalt? Kanske bakpulver, bikarbonat? Hur doserar man i förhållande till h.saltet? Tycker att det luktar så förfärligt illa med h.salt så jag skulle föredra annat istället. Tack för eventuella svar.

  • Memelie 8 november 2014

    Läste någonstans att du kan ta bakpulver, då dubblar du mängden. Det blir inte samma sak, men prova...

    Bikarbonat ska du tydligen kunna ta samma mängd som hjorthornssalt, men det blir inte heller samma sak. Tyvärr.

  • svengelsk 10 november 2014

    Om du tar bikarbonat måste det finnas en sur ingrediens som sirap eller yoghurt i degen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.