Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ister i bullar

  • zigge-z 10 april 2009

    Min farmor gjorde super goda kardemumma bullar,(Y):Och i dem hade hon en glandning med ister i ar det nagon bakar med ister och vet hur man gor?

  • svengelsk 10 april 2009

    Här i England används ister. Det kallas lard. Den vanligaste pajdegen brukade göras med en del (vikt) ister, en del smör och fyra delar mjöl plus vatten. Det finns också något vetebrödsliknande som heter lardy cake. Numera används ofta andra fetter, men jag tror att ister kommer tillbaka. Om jag inte minns fel gjorde Jamie Oliver pajdeg med bara ister i ett TV program för ett tag sedan. Man använder det som smör eller margarin. Det har en mjukare konsistens i rumstemperatur.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.