Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jäsa för länge?

  • MelleBandolo 26 september 2009

    Hej! Jag undrar vad som händer om man låten en deg jäsa för länge (eller längre än vad det står i receptet).

    Grejen är den, att jag är riktigt sugen på att baka kanelbullar och i receptet står det att de ska jäsa 40 min, sen bakas till bullar, sen 40 min o sen ungen. Eftersom jag måste till min häst, kommer jag inte hinna vänta på bullarna, så degen kommer i sånna fall jäsa ca 120 min. Blir bullarna helt misslyckade då?

  • maithab 26 september 2009

    Nej deg kan jäsa länge. Tips är att stoppa in degen i kylskåpet så det får kalljäsa.

    När man gör kalljästa morgonfrallor så ska ju degen jäsa minst 7 timmar...
    Kalljästa morgonfrallor

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.