Någon som vet om använda jäst för söta degar när man bakar kalljästa bullar, den "röda" jästen behöver ju lite varmare än den "blå"?:o
Är det bättre att använda torrjäst?
AnneNi10 juli 2009
Vad jag hört ska man inte använda torrjäst när man kalljäser. Är det färsk jäst för söta degar? Isf borde det gå att använda det, bara du har i lite socker/sirap/honung.
Dansmyran10 juli 2009
Bakade kalljästa bullar igår med röd jäst och det fungerade jättebra. Det viktigaste är nog att man har socker i degen tror jag.
Någon som vet om använda jäst för söta degar när man bakar kalljästa bullar, den "röda" jästen behöver ju lite varmare än den "blå"?:o
Är det bättre att använda torrjäst?
Vad jag hört ska man inte använda torrjäst när man kalljäser. Är det färsk jäst för söta degar? Isf borde det gå att använda det, bara du har i lite socker/sirap/honung.
Bakade kalljästa bullar igår med röd jäst och det fungerade jättebra. Det viktigaste är nog att man har socker i degen tror jag.
Tack, då kan jag sätta igång efter middagen