Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jag vill baka!!

  • irrevirre 13 maj 2008

    Jag skulle så gärna vilja baka den här! Men även om det finns översättningar på mått på nätet så är det för svårt för mig:-(
    Texten går bra med MÅTTEN! Är det någon som är duktig på detta?
    Man blir så sugen. Kolla bilden på http://whatscookingamerica.net/Cake/ChocolateHazelnutCheeseck.htm

    (Klicka på "översätt" och får ett gott skratt :-)

    Chocolate Hazelnut Swirl Cheesecake

    Hazelnut Crust:
    1 cup all-purpose flour
    1/3 cup firmly-packed brown sugar
    1/3 cup butter
    1/2 cup toasted hazelnuts, chopped*

    * Preheat oven to 350° F. In a baking pan toast hazelnuts in one layer in middle of oven 10 to 15 minutes, or until lightly colored and skins are blistered. Wrap nuts in a kitchen towel and let steam 1 minute. Rub nuts in towel to remove loose skins; and cool completely.

    Preheat oven to 350 degrees F. and position rack in center of oven (too high or too low of rack placement will cause baking problems). Lightly grease a 9-inch springform pan.

    In a food processor, combine flour, brown sugar, butter, and chopped hazelnuts. Add butter; whirl 5 to 10 seconds more. Mix well and press firmly onto bottom of prepared pan. Bake 10 to 12 minutes or until edges are light brown. Remove from oven and cool crust completely on a wire racks. Reduce oven temperature to 300 degrees F.

    Filling:
    2 (8-ounce) packages cream cheese, room temperature*
    1 (14-ounce) can sweetened condensed milk
    3 eggs, room temperature
    1/4 cup freshly-squeezed lemon juice
    2/3 cup chocolate-hazelnut spread (Nutella)

    * To quickly bring cream cheese to room temperature, place unwrapped package(s) in a microwaveable bowl. Microwave on HIGH for 30 to 45 seconds or until slightly softened. Do not let it melt or get warm. Refrigerate if it does.

    NOTE: Use a conventional oven rather than a convection oven in baking your cheesecake. The forced hot air from the convection oven causes too much browning and can often cause the center of the cheesecake to collapse.

    In a large bowl, beat cream cheese just until smooth. Gradually beat in sweetened condensed milk. Add eggs, one at a time, beating after each addition. NOTE: Do not over beat the mixture. You want to avoid beating air into the mixture. Too much air will make the cheesecake fall. Add lemon juice, beating until just smooth.

    In a medium bowl, measure 1 1/2 cups of the cream cheese mixture. Gently stir in chocolate-hazelnut spread.

    Spoon half of the yellow batter (about 1 1/2 cups) over the baked and cooled Hazelnut Crust. Top with 1/2 of the chocolate-hazelnut batter (about 1 cup). Repeat layering. With a small metal spatula, carefully swirl batter to marble cake (this also helps get rid of any extra air bubbles).

    Place cheesecake in center of middle oven rack. Position a baking pan filled halfway with hot water on lower rack. Bake 40 to 50 minutes or until edges are light brown and center is almost set. NOTE: There should be no wet spots or liquid areas in the center of the cheesecake. Remember that a cheesecake continues to cook when it is removed from the oven.

    Turn oven off. Let cake stand in oven, with door ajar, 30 minutes or until center is completely set. remove from oven and cool completely on a wire rack.

    Cool cheesecake completely on a wire rack before refrigerating. Cover with plastic wrap and refrigerate 12 to 24 hours before cutting (the cheesecake will solidify to a perfect consistency during this time).

    To serve, slide a small knife around edge of cake to loosen it and remove sides of the springform pan; transfer onto a cake plate.

    Makes 10 to 12 servings.

  • monac 13 maj 2008

    åh...samma problem!!!! :o

  • Smulpajen 13 maj 2008

    Engelska och amerikanska mått är lite knepiga, men:
    1 cup = 250 ml
    350F = ca 180º

    Lycka till! Låter gott:p

  • Smulpajen 13 maj 2008

    Glömde ounce!
    1 ounce = 28,35 gr, 3½ ounce = 100 gr.
    Hopps detta hjälper dig!

  • Smulpajen 13 maj 2008

    ... 1 fluid ounce = 29,6 ml

  • Smulpajen 13 maj 2008

    Tack IrreVirre för tips på den sidan! En del roliga saker om cheesecakes att läsa. Bl a hur man kan skära den med tandtråd!:D Bra svar om bl a olika mjöl som används i amerikanska bakböcker som jag letat efter. Har nyligen köpt The Bread Bible och det är inte alltid så lätt att översätta amerikanska recept.

    Cheesecaken ser smarrig ut! :p

  • TweetyPie 13 maj 2008

    Hej!
    Jag har bott i USA några år nu och tycker fortfarande det är bökigt med att översätta mått. Här får du dina mått översatta så du inte behöver räkna ut själv...

    för botten:
    2,5 dl mjöl
    3/4 dl farinsocker
    3/4 dl smör (om det ska vara smält?? annars är 1/3 cup=80g smör)
    1 1/4 rostade nötter

    Fyllning:
    235g x 2 Philadelphia ost
    (397g) 400g kondenserad mjölk
    3/4 dl citronsaft
    1 1/2 dl nutella

    Hoppas att det blir bra! Låter verkligen som ett smarrigt recept!

  • bernit 13 maj 2008

    CRUST
    1 cup ROBIN HOOD® All Purpose Flour = 250 mL
    1/3 cup brown sugar, packed = 75 mL
    1/3 cup butter or margarine = 75 mL
    1/2 cup toasted hazelnuts, chopped = 125 mL

    FILLING
    2 pkgs (8 oz/250 g) cream cheese, softened = 2 pkgs
    1 can EAGLE BRAND® sweetened condensed milk = 300 mL
    3 eggs
    1/4 cup lemon juice = 50 mL
    2/3 cup chocolate hazelnut spread = 150 mL

    /BÅ :p

  • irrevirre 14 maj 2008

    Tusen tack! Nu tror jag att jag kan klara det:-)

    När jag googlade Chocolate Hazelnut Swirl Cheesecake fick jag upp "översätt detta".
    DET blev en rolig svenska. Bl. a skall man använda allrengörnings-mjöl. Hahahaa ... jag fick mej ett gott skratt!

    Stort tack än en gång. Tur man har er kunskap!

  • nettans 14 maj 2008

    UTLÄNDSKA MÅTT
    Typ Namn Samband
    vikt pound (lb) 1 lb = 16 oz = 454g
    vikt ounce (oz) 1 oz = 28,35g
    vikt Pfund 1 Pfund = 500g
    längd inch (in) 2,54 cm
    amerikansk volym liquid pint 1 liquid pint = 4,7 dl
    amerikansk volym dry pint 1 dry pint = 5,5 dl
    amerikansk volym cup 1 (american) cup = 2,4 dl
    engelsk volym pint 1 (english) pint = 5,7 dl
    engelsk volym cup 1 (english) cup = 2,8dl
    MÅTTOMVANDLING - VIKTER OCH VOLYMER

  • nettans 14 maj 2008

    Måttenheter
    http://www.fsfl.se/artiklar/siffror.html

  • nettans 14 maj 2008

    En till sida med lite svenska mått och omvandlingstabell för ugnsvärme

    http://home.swipnet.se/j-o-s/maatt.htm

    Kakan låter super....

  • The_mama97mia 14 maj 2008

    Funderade på vad All purpose flour är, allrengöringsmjöl var ju en rolig översättning...

  • irrevirre 14 maj 2008

    Ja, mama97mia:-)

    Ursäkta detta långa inlägg men jag måste bara får dela med mig av översättningen på googel.
    Jag tycker det är så ROLIGT! Ni måste läsa!!
    Nu börjar det:

    Detta Cheesecake är för allvarliga chocophiles. Imagin hasselnötssektorn sprids på en bädd av krispigt nötter och en rörledning varm kopp kaffe - det är en söt frestelse.

    Hasselnöt C rost:
    1 kopp allrengöringsmedel mjöl
    1 / 3 kopp väl förpackade farinsocker
    1 / 3 kopp smör
    1 / 2 kopp rostade hasselnötter, hackade *

    Förvärma ugnen till 350 ° F. I ett bageri-pan toast hasselnötter i ett skikt i mitten av ugnen 10 - 15 minuter eller tills lätt färgad och skinn blistered.
    Wrap nötter på ett hushållspapper och låt ånga 1 minut.
    Rub nötter i handduk för att ta bort löst skinn, och cool helt.

    Förvärma ugnen till 350 grader F. och position rack i mitten av ugnen (till o högt eller för lågt i rack placering kommer att orsaka bakning problem). Smörj lätt en 9-tums springform pan.

    I en matberedare, kombinera mjöl, farinsocker, smör och hackade hasselnötter.
    Tillsätt smör, virvel 5 - 10 sekunder mer. Blanda väl och tryck fast på botten av beredd pan. BAKNINGS 10 till 12 minuter eller tills kanterna är ljusbrunt.
    Ta bort från ugnen och svalna crust helt på en tråd racks. Sänk ugnstemperaturen till 300 grader F.

    Fyllning:
    2 (8-ounce) paket mjukost, rumstemperatur *
    1 (14-ounce) kan sötad kondenserad mjölk
    3 ägg, rumstemperatur
    1 / 4 kopp färska, samtidigt pressas citron j uice
    2 / 3 kopp choklad och hasselnöt spridning (Nutella)

    För att snabbt sätta cream cheese till rumstemperatur, plats Unwrapped paket (s) i en microwaveable skål. Microwave på höga för 30 till 45 sekunder eller tills något mjukat. Låt inte det smälta eller bli varm. Refrigerate om den gör.

    Använd en vanlig ugn, snarare än en konvektion ugnen i bakning din Cheesecake. De tvingas varmluft från konvektion ugn orsakar för mycket Browning och ofta kan orsaka mitten av Cheesecake att kollapsa.

    I en stor skål, slå grädde ost bara tills slät. Så småningom slog i sötad kondenserad mjölk. Tillsätt ägg, ett i taget, stryk efter varje tillsats. OBS: Ta inte mer än slå blandningen. Du vill undvika att slå luft i blandningen. Too mycket luft gör det Cheesecake falla. Tillsätt citronsaft, slå tills bara smidigt.

    I en medelstor skål, åtgärd 1 1 / 2 koppar av grädde ost blandningen. Försiktigt röra på choklad-hasselnöts sprids.

    Spoon hälften av gul smet (ca 1 1 / 2 cups) under de bakade och kyls hasselnöt skorpa.
    Top med 1 / 2 av choklad-hasselnöts smet (ca 1 glas). Upprepa skiktning. Med en liten metallspateln, noggrant virvel smet till marmor kakan (detta hjälper också bli av med några extra luftbubblor).

    Plats Cheesecake i stadsdelen i mitten ugnen rack. Position ett bakning Formen fylld halvvägs med hett vatten på lägre rack.
    BAKNINGS 40 till 50 minuter eller tills kanterna är ljusbrunt och centrum nästan är inställd.
    OBS: Det bör inte finnas några våta fläckar eller flytande områden i mitten av Cheesecake. Kom ihåg att en Cheesecake fortsätter att laga mat när det avlägsnas från ugnen.

    Sätt ugnen off. Låt kakan stå i ugnen, med dörren på glänt, 30 minuter eller tills Center är helt inställd. ta ur ugnen och låt den svalna helt på en tråd rack.

    Cool Cheesecake helt på en tråd rack innan kyl. Täck med plastfolie och refrigerate 12 till 24 timmar före styckning (Cheesecake stelnar till en perfekt konsistens under denna tid).

    För att tjäna, skjut en liten kniv runt kanten på kakan för att lossa det och ta bort sidor av springform pan; överföring på en kaka plattan.

    Gör 10 - 12 pers.

  • irrevirre 14 maj 2008

    Och detta tips ...... är det inte lite väl hårt!

    Perfect Cheesecakes.
    Ibland, någon uppenbar anledning, Cheesecake former på glänt.
    Beroende på vilken typ av Cheesecake, bara täcka crack med lite gräddfil eller spöstraff grädde. Ingen kommer att veta skillnaden, eftersom de inte kommer att se crack!

  • Smulpajen 14 maj 2008

    :D:D:D:D:D:D:D:DLigger dubbelvikt!! Håller med, det sista var väl hårt:D

  • lenajeanette 14 maj 2008

    detta var jättekul!!!!!:D:D:D:D

    Inte lätt att baka efter det receptet. Tur att det finns kunniga människor!

  • Maripoosa 14 juli 2008

    Åh denna cheesecake ser ljuvlig ut! Blev jättesugen på att prova nu. Haha, mycket rolig läsning hörrni :D

  • Maripoosa 14 juli 2008

    Åh denna cheesecake ser ljuvlig ut! Blev jättesugen på att prova nu. Haha, mycket rolig läsning hörrni :D

  • Maripoosa 14 juli 2008

    Åh denna cheesecake ser ljuvlig ut! Blev jättesugen på att prova nu. Haha, mycket rolig läsning hörrni :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.