Har inte börjat än, men det kliar i fingrarna och jag är sugen på varma lussekatter och kall julmust. Jag har bakat de engelska ingefärskakorna till varje jul i ca 20 år och de är fortfarande min absoluta favorit. Mormor bakade jämt apelsinsnittarna till jul och som tur var hittade jag hennes recept och kan fortsätta att baka dem till familjens stora glädje. Engelska ingefärskakor med citron Mormors apelsinsnittar
rosatalo29 oktober 2013
Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.
Jag börjar inte baka förrän i början på december, men ett måste är i alla fall dessa kakor. Ann-Maries mandelmusslor
SoHoL1 november 2013
DoctorWho, stort tack för infogat recept på de läckra ingefärskakorna. Provar de säkert. (Y)
AngieH4 november 2013
Skrivet av rosatalo den 29 okt 2013
Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.
Hittade detta recept och kommer att prova det i år. Jag brukar inte baka med Kesella i men det låter ju gott. Hon har inget florsocker på, det tycker jag att det ska vara, ser finare ut.
http://katjasmat.se/plommonstjarnor/
rosatalo5 november 2013
Skrivet av AngieH den 20 okt 2013
Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!
Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!
Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!
De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?
annapatrik5 november 2013
Ska snart börja, har väldigt få måsten till jul när det gäller att baka, vi kör med 7 sorters godis i stället. Men självklart blir det lussebullar, pepparkakor både vanliga och engelska, jag har ett recept som jag ska försöka hinna lägga in här i helgen, det kommer från ett bageri som sedan länge upphört, underbart goda kryddiga. Barndomsminne när man doppar dem i mjölk. Funderar också på att göra rån, platta rån i mitt gamla järn som jag ärvde, egentligen till för vedspis men funkar också att använda på platta.
http://yrhattans.wordpress.com/
AngieH10 november 2013
Skrivet av rosatalo den 5 nov 2013
Skrivet av AngieH den 20 okt 2013
Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!
Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!
Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!
De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?
Min mormor säger att de som är runda med hål i mitten kallas piteflickor, så det kan säkert vara samma. Kärt barn... Men att de kallades piteflickor hade tydligen mindre smickrande orsaker...
Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!
Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!
Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html
Ingen jul utan mormors smörkransar!
Ska börja med lussekatter på fredag ;)
Har inte börjat än, men det kliar i fingrarna och jag är sugen på varma lussekatter och kall julmust. Jag har bakat de engelska ingefärskakorna till varje jul i ca 20 år och de är fortfarande min absoluta favorit. Mormor bakade jämt apelsinsnittarna till jul och som tur var hittade jag hennes recept och kan fortsätta att baka dem till familjens stora glädje.
Engelska ingefärskakor med citron
Mormors apelsinsnittar
Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.
Festbröd med soltorkade tomater
Jag börjar inte baka förrän i början på december, men ett måste är i alla fall dessa kakor. Ann-Maries mandelmusslor
DoctorWho, stort tack för infogat recept på de läckra ingefärskakorna. Provar de säkert. (Y)
Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.
Festbröd med soltorkade tomater
De där stjärnorna lät ju kul, recept?
Hittade detta recept och kommer att prova det i år. Jag brukar inte baka med Kesella i men det låter ju gott. Hon har inget florsocker på, det tycker jag att det ska vara, ser finare ut.
http://katjasmat.se/plommonstjarnor/
Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!
Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!
Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html
De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?
Ska snart börja, har väldigt få måsten till jul när det gäller att baka, vi kör med 7 sorters godis i stället. Men självklart blir det lussebullar, pepparkakor både vanliga och engelska, jag har ett recept som jag ska försöka hinna lägga in här i helgen, det kommer från ett bageri som sedan länge upphört, underbart goda kryddiga. Barndomsminne när man doppar dem i mjölk. Funderar också på att göra rån, platta rån i mitt gamla järn som jag ärvde, egentligen till för vedspis men funkar också att använda på platta.
http://yrhattans.wordpress.com/
Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!
Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!
Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!
http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html
De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?
Min mormor säger att de som är runda med hål i mitten kallas piteflickor, så det kan säkert vara samma. Kärt barn... Men att de kallades piteflickor hade tydligen mindre smickrande orsaker...