Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbak!

  • AngieH 20 oktober 2013

    Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!

    Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!

    Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!


    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html

  • eva23 20 oktober 2013

    Ingen jul utan mormors smörkransar!

  • SoHoL 28 oktober 2013

    Ska börja med lussekatter på fredag ;)

  • DoctorWho 29 oktober 2013

    Har inte börjat än, men det kliar i fingrarna och jag är sugen på varma lussekatter och kall julmust. Jag har bakat de engelska ingefärskakorna till varje jul i ca 20 år och de är fortfarande min absoluta favorit. Mormor bakade jämt apelsinsnittarna till jul och som tur var hittade jag hennes recept och kan fortsätta att baka dem till familjens stora glädje.
    Engelska ingefärskakor med citron
    Mormors apelsinsnittar

  • rosatalo 29 oktober 2013

    Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.

    Festbröd med soltorkade tomater

  • amoz 29 oktober 2013

    Jag börjar inte baka förrän i början på december, men ett måste är i alla fall dessa kakor. Ann-Maries mandelmusslor

  • SoHoL 1 november 2013

    DoctorWho, stort tack för infogat recept på de läckra ingefärskakorna. Provar de säkert. (Y)

  • AngieH 4 november 2013

    Skrivet av rosatalo den 29 okt 2013

    Mina favoriter är finska " julstjärnor " , de bakas av en deg, liknande smördeg, men den ska inte poppa upp som smördeg gör. I mitten av stjärnan ska det ligga en rejäl klick med plommonsylt, och sist före servering siktar man florsocker över härligheten. Sedan brukar jag baka festbröd efter ett recept som jag hittade på ICA en gång. jag har sett att det finns några som lagt in receptet här, infogar ett av dem, prova det är värt besväret att baka, blir två stora limpor.

    Festbröd med soltorkade tomater


    De där stjärnorna lät ju kul, recept?

  • rosatalo 5 november 2013

    Hittade detta recept och kommer att prova det i år. Jag brukar inte baka med Kesella i men det låter ju gott. Hon har inget florsocker på, det tycker jag att det ska vara, ser finare ut.

    http://katjasmat.se/plommonstjarnor/

  • rosatalo 5 november 2013

    Skrivet av AngieH den 20 okt 2013

    Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!

    Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!

    Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!


    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html





    De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?

  • annapatrik 5 november 2013

    Ska snart börja, har väldigt få måsten till jul när det gäller att baka, vi kör med 7 sorters godis i stället. Men självklart blir det lussebullar, pepparkakor både vanliga och engelska, jag har ett recept som jag ska försöka hinna lägga in här i helgen, det kommer från ett bageri som sedan länge upphört, underbart goda kryddiga. Barndomsminne när man doppar dem i mjölk. Funderar också på att göra rån, platta rån i mitt gamla järn som jag ärvde, egentligen till för vedspis men funkar också att använda på platta.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • AngieH 10 november 2013

    Skrivet av rosatalo den 5 nov 2013

    Skrivet av AngieH den 20 okt 2013

    Idag gick startskottet! Julbaket har börjat!

    Vad har ni för favoriter? Har ni också satt igång? Det är tidigt jag vet, men jag kan inte hålla mig längre!

    Idag blev det anisbröd, inte en given klassiker, men självklar för mig!


    http://angiehults.blogspot.se/2013/10/recept-anisbrod.html





    De här Anisbröden, är det inte de som kallas Pitepojkar?


    Min mormor säger att de som är runda med hål i mitten kallas piteflickor, så det kan säkert vara samma. Kärt barn... Men att de kallades piteflickor hade tydligen mindre smickrande orsaker...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.