Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbakning?

  • Fetgnu 15 november 2013

    {silly}
    Har ni börjat baka julens alla kakor, bullar och godis inför stundande advent?
    Idag ska jag försöka mig på sockerbullar med en julig tappning. Vad ska du baka?
    www.frugnu.se

  • matmedmeras 15 november 2013

    Jag har skaffat mig nya köksprylar!
    Kolla här: http://matmedmera.eu/bra-koksprylar-att-ha/

  • Fetgnu 15 november 2013

    Å vilka roliga saker du investerat i, blir grymt avis måste uppdatera mitt köksmaterial.

  • AnnaMilla69 16 november 2013

    Jag har fått ett tips av en kompis om en variant på vanlig bulldeg. Julgrisar: Man kavlar ut degen och tar ut grisar med pepparkaksform. Sedan friterar men grisarna i kokosfett och vänder dem i socker och kanel. Jag tror att jag ska försöka göra några testgrisar vid nästa bullbak...
    Annars blir det två klassiker i alla fall, struvor och rullrån.

  • Fetgnu 16 november 2013

    Idag blev det biskvier med smak av pepparkaka, finns bild på min instagram ( fetgnu) eller min blogg www.frugnu.se

  • JennyMariaBrandstrom 16 november 2013

    Passade på att baka mjuk pepparkaka med lingonsylt när jag ändå lagde middag i ugnen (flygande Jakob)

  • Tingeling13 17 november 2013

    Ska börja baka lite under kommande vecka. Får väl börja med sånt jag kan stoppa i frysen, är rädd för att det försvinner i förtid annars ;)

    Jag har ett kanonbra recept på mjukpepparkaka (den är verkligen supergod!!)
    Mjuk pepparkaka utan ägg

  • LEDIVO 17 november 2013

    Idag har jag bakat Lussekatter med kesella i, Mjuk pepparkaka och Finska pinnar med mandelmassa.
    Mjuk pepparkaka
    Finska pinnar med mandelmassa

  • rosatalo 18 november 2013

    Skrivet av AnnaMilla69 den 16 nov 2013

    Jag har fått ett tips av en kompis om en variant på vanlig bulldeg. Julgrisar: Man kavlar ut degen och tar ut grisar med pepparkaksform. Sedan friterar men grisarna i kokosfett och vänder dem i socker och kanel. Jag tror att jag ska försöka göra några testgrisar vid nästa bullbak...
    Annars blir det två klassiker i alla fall, struvor och rullrån.



    Julgrisarna lät goda och intressanta. Meddela gärna resultat när du provat.

  • AngieH 18 november 2013

    Idag blev det lite julnötter! de kommer inte överleva till jul, men å andra sidan går det snabbt att göra så det är bara att göra nya.

    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/sota-notter-i-dubbel-bemarkelse.html

  • Cindroses 19 november 2013

    Jag ska testa att göra pepparkaksdrömmar och saffransdrömmar i år tänkte jag {curl-lip}

  • JennyMariaBrandstrom 20 november 2013

    Nästa vecka blir det lite julbak inför första advent (och min födelsedag) ska försöka stoppa lite bullar i frysen, med tre killar i familjen blir det inte mycket över annars.

  • AngieH 22 november 2013

    Sista helgen innan advent = JUL!
    Vi inviger med en äpple och apelsinglögg med julkryddor som passar både stora och små.
    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/appleapelsin-glogg-for-stora-och-sma.html

  • Fetgnu 23 november 2013

    Äppel och apelsinglögg? Egengjord eller köpe? Låter intressant.

  • AngieH 23 november 2013

    Skrivet av Fetgnu den 23 nov 2013

    Äppel och apelsinglögg? Egengjord eller köpe? Låter intressant.


    Egengjord med köpt äppeljuice som bas. Riktigt gott, inte så sötsliskigt som den alkoholfria glögg man köper tycker jag. Lite syrligare och itne lika mycket varm saft känsla. Klicka på länken så kommer du till receptet om du vill testa.
    Men kort är det äppeljuicekoncentrat och vatten (1 l totalt), en apelsin, nejlikor, stjärnanis och kanelstänger. Sjud i några minuter och häll upp!

  • AngieH 23 november 2013

    Idag blev det knäckäpplen! De är iofs ganska goda, men faktiskt mest tänkt att se fina ut nu under julen...

    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/knackapplen.html

  • boz1965 23 november 2013

    Mormors mjuka pepparkakor

  • AngieH 24 november 2013

    Idag blev det lussekatter! Skönt att kunna fylla frysen redan nu så man har, det lär dra ihop sig fortare än man tror...
    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/recept-varldens-godaste-lussekatter.html

  • Fetgnu 24 november 2013

    Mmm så gott

  • AngieH 25 november 2013

    Känns som att jag verkligen kommit igång med julbaket nu, älskar det!
    Hela familjen har bakat pepparkakor idag!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/farmor-ingas-pepparkakor.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.