Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbakning?

  • AnnaMilla69 25 november 2013

    Skrivet av rosatalo den 18 nov 2013

    Skrivet av AnnaMilla69 den 16 nov 2013

    Jag har fått ett tips av en kompis om en variant på vanlig bulldeg. Julgrisar: Man kavlar ut degen och tar ut grisar med pepparkaksform. Sedan friterar men grisarna i kokosfett och vänder dem i socker och kanel. Jag tror att jag ska försöka göra några testgrisar vid nästa bullbak...
    Annars blir det två klassiker i alla fall, struvor och rullrån.



    Julgrisarna lät goda och intressanta. Meddela gärna resultat när du provat.


    De blev faktiskt helt okej, supergoda! Men kavla dem inte för tunna för de friterar snabbt.

  • AnnaMilla69 26 november 2013

    Läs min kokbok så hittar du receptet Julgrisen.

  • rosatalo 27 november 2013

    Skrivet av AnnaMilla69 den 25 nov 2013

    Skrivet av rosatalo den 18 nov 2013

    Skrivet av AnnaMilla69 den 16 nov 2013

    Jag har fått ett tips av en kompis om en variant på vanlig bulldeg. Julgrisar: Man kavlar ut degen och tar ut grisar med pepparkaksform. Sedan friterar men grisarna i kokosfett och vänder dem i socker och kanel. Jag tror att jag ska försöka göra några testgrisar vid nästa bullbak...
    Annars blir det två klassiker i alla fall, struvor och rullrån.



    Julgrisarna lät goda och intressanta. Meddela gärna resultat när du provat.


    De blev faktiskt helt okej, supergoda! Men kavla dem inte för tunna för de friterar snabbt.


    Tack för svar och tips! :)

  • Silversurfaren1 28 november 2013

    aldrig varit vidare förtjust i sötsaker och bakelser, blir MAX en pepparkaka för min del.

  • AngieH 28 november 2013

    Idag gjorde jag vacker vinterbark av choklad. En av mina favoritsaker att ge bort i december! Så fint och så gott!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/vacker-vinterbark-och-god-ocksa.html

  • MosterNettan 30 november 2013

    Jag har bakat - kors i taket!!!
    En mjuk pepparkaka med lingon i, saftig och god. Två sorters småkakor, finska pinnar och chokladbröd.

  • Fetgnu 30 november 2013

    Idag blev det vaniljhjärtan, inte så juligt kansk men så gott
    www.frugnu.se

  • AngieH 1 december 2013

    Igår gjorde jag chokladtryffel smaksatt med glögg! Kör alltid samma enkla standardrecept, sen smaksätter jag med två matskedar likör, whisky, konjak eller liknande.

    http://angiehults.blogspot.se/2013/11/enklaste-standardreceptet-for.html

  • AngieH 3 december 2013

    Bakat julens lingonbröd idag. Snabbt och lätt eftersom det inte behöver jäsa, och så snart det svalnat ska jag frysa in det! En sak mindre att tänka på i julstöket...

    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-godaste-lingonbrod.html

  • Cassiopeya 4 december 2013

    Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

    Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}

    Saffransmakroner med apelsinkräm

  • AngieH 4 december 2013

    Skrivet av Cassiopeya den 4 dec 2013

    Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

    Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}

    Saffransmakroner med apelsinkräm


    Saffransmacarons brukar jag göra, men apelsinfyllning var nytt! Brukar fylla dem med vit choklad, men detta ska jag absolut testa! Ett annat tips är att färga skalen röda och ha smörkräm med lingon som fyllning!

    Själv har jag bakat julknäcke!
    Blev både större bitar, små rundlar till ostbrickan och små söta änglar att ge bort!

    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-godaste-knackebrod-med-fankal.html

  • Veranne 4 december 2013

    Visserligen ingen bakning precis, men nu är knäcken gjord! Lagom hård och med mycket hackad mandel. Risk för att den inte räcker ända till jul dock...

  • Pinkyandbrain 7 december 2013

    Här blir det att baka danska småkakor som är en form för mördeg som blir penslad med uppvispat ägg och sen strör man på socker blandad med kanel (Y)

  • poissons 7 december 2013

    Jag har inte hunnit baka så mycket ännu men idag blev det vörtbröd som tillsammans med min hemmagjorda leverpastej smakade riktigt mums!

  • rosatalo 8 december 2013

    Skrivet av Cassiopeya den 4 dec 2013

    Lussebullarna är redan fixade. Gjorde några som bullar med fyllning av mandelmassa, vit choklad och vaniljsocker. Blir väldigt saftiga och goda (L)

    Just nu håller jag på med fantastiskt goda saffransmakroner! Ett måste i adventstider och såååå goda till glöggen {beauty}


    Vad är makroner egentligen? Hade inte hört talas om dem förrän ganska nyligen, och nu finns de överallt. Är det som maränger ungefär, ser ut som det?

    Saffransmakroner med apelsinkräm

  • AngieH 9 december 2013

    Idag blev det en surrkaka i rött och grönt. Lite pepparmint i, men det var så juligt jag tilläts göra det för mina två små sockerbagare som "hjälpte till" i köket idag...
    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julens-snurrigastekaka.html

  • AngieH 10 december 2013

    Pepparkaksmuffins!
    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/recept-pepparkaksmuffins.html

  • AngieH 11 december 2013

    Testade små peanut butter cups idag. Blev supersöta praliner - och så sjukt goda. Kommer aldrig överleva till jul!
    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/godaste-godiset-peanut-butter-cups.html

  • AngieH 12 december 2013

    Små(jul)kakor på 10 minuter, inklusive ugnstid. Det är rimligt!
    http://angiehults.blogspot.se/2013/12/julkaka-pa-10-minuter-blankt.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.