Är det någon som har marmeladrecept från någon av veckotidningarna där man använde oblandad juice......Det är nog några år sen som det fanns med och jag kommer inte ihåg vilken tidning det var (min mamma prenumererade på flera stycken)
alis19 december 2008
Det receptet, som innehåller outspädd äppeljuice, finns i Vår Kokbok med utgivningsår 2001. Fungerar utmärkt; där står att man ska använda Certo, som inte tycks finnas längre, men det blir faktiskt lika bra med melantin, kanske lite mjukare, man får experimentera!
kerstinmalmlof19 december 2008
(L)
babbs19 december 2008
Jag tänkte själv prova det här receptet:
Godismarmelad ca 60 st
2,5 dl vatten
2 dl juice eller nektar, koncentrat
4,5 dl socker
½ påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
karamellfärg
Garnering: strösocker
Tillagning
Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven
Är det någon som har marmeladrecept från någon av veckotidningarna där man använde oblandad juice......Det är nog några år sen som det fanns med och jag kommer inte ihåg vilken tidning det var (min mamma prenumererade på flera stycken)
Det receptet, som innehåller outspädd äppeljuice, finns i Vår Kokbok med utgivningsår 2001. Fungerar utmärkt; där står att man ska använda Certo, som inte tycks finnas längre, men det blir faktiskt lika bra med melantin, kanske lite mjukare, man får experimentera!
(L)
Jag tänkte själv prova det här receptet:
Godismarmelad ca 60 st
2,5 dl vatten
2 dl juice eller nektar, koncentrat
4,5 dl socker
½ påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
karamellfärg
Garnering: strösocker
Tillagning
Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven