Jag såg på Leilas Matprogram i går att hon använde Valhronas kakaopulver, visste inte ens att det fanns sådant. Är det någon av er som har använt ett lite mer exklusivt kakaopulver i stället för detta klassiska ögonkakao? 'Skulle vara gott med mer naturlig kakaosmak.
Tips , någon?
Var man man i så fall hitta det, utom på nätet?
Tacksam för svar//tina
husmusen888 december 2011
Valhrona har gott rykte, men har inte använt det själv.
Willys egna ska tydligen oxå vara bra, fast det är billigt! Har varit med i flera smaktävlingar och willys ska tydligen ha en tydligare chokladsmak över lag.
soccermum8 december 2011
Jag köper Coops rättvisemärkta kakao och tycker den är jättegod med kraftig kakaosmak-dessutom kan man ju äta den med gott samvete ;)
knyppeltanten8 december 2011
Jag köpte kakao på Aether och essancefabriken i Stockholm men jag tycker inte det smakar så mycket. Jag brukar använda Icas egna kakao, Ögonkakao har inte heller så mycket smak. Förr fanns det en mörk kakao man kunde köpa men nu finns det bara affärernas egna eller Mazettis här där vi bor.
Kakan19869 december 2011
Håller med föregående talare.
När jag var yngre hade vi alltid ögon cacao efterssom det skulle vara det bästa. Men nu köper jag alltid Icas egna, har köpt och testat andra sorter när jag inte haft tillgång till Ica butik, men tycker inte alls att det har smakat lika mycket eller bra.
Så jag håller på Icas :)
Tiol9 december 2011
Jättebra, jag tackar så hjärtligt för alla svar.
Skickade ned sonen på vår ICA butik att leta efter Ica`s egna kakao , men där fanns det tyvärr inte. Kanske måste upp på Ica Maxi, som säkert har större sortiment.
Nu har jag fått massor av tips från er alla. det tackar jag för.
Trevlig helg till er alla/kram
Tina
Vildmarksmat9 december 2011
Jag har ett paket Vahlrona kakao som jag köpte på Kioskpiraten av alla ställen. Men inte tycker jag att det känns något annorlunda i en vanlig kaka. Däremot om du gör något som inte är så sött så kommer chokladsmaken mer till sin rätt.
Så, för söta bakverk med mycket annat som tar upp smak - en Fair trade för de är goda!
För koppen varm choklad eller en chokldsås - Vahlrona
Tiol9 december 2011
Jättebra tips
Tack!
Kramar/tina
UBO501110 december 2011
Får du inte tag på Vahlrona så ta Weiss jag använder den till allt utom vanliga mjuka kakor. Te och kaffebutiker brukar ha bättre kvaliteer på cacaopulver.
Tiol10 december 2011
Tack för tipset// mvh
tina
anni-mia8 november 2012
ICAs kakao fick bra testomdöme vill jag minnas.
Tiol8 november 2012
Jättebra, Tusen TACK för alla bra svar från er.
// mvh Tina
boz19658 november 2012
GityGross egna märke "Favorit" är också ett bra kakaopulver. Iaf i mitt tycke.
Tiol8 november 2012
OK, se där, ett till märke, kul att det finns många flera att välja på än ögoncacao. Man är otroligt van att köpa den!
Tack för tipset// mvh
Tina
boz19658 november 2012
Skrivet av Tiol den 8 dec 2011
Jag såg på Leilas Matprogram i går att hon använde Valhronas kakaopulver, visste inte ens att det fanns sådant. Är det någon av er som har använt ett lite mer exklusivt kakaopulver i stället för detta klassiska ögonkakao? 'Skulle vara gott med mer naturlig kakaosmak.
Tips , någon?
Var man man i så fall hitta det, utom på nätet?
Tacksam för svar//tina
Nu är Valrhona visserligen ett bra märke, men man ska nog, rent generellt, inte ta varken Leilas eller nåt annat matprograms märkesval på alltför stort allvar eftersom det nästan alltid handlar om produktplacering. Se gärna Morgan Spurlocks dokumentär "The Greatest Movie Ever Sold". Du hittar den i närmaste videobutik eller på en välsorterad play-site som t.ex. http://www.netflix.se. F.n. är första månaden på Netflix gratis.
anni-mia8 november 2012
Se denna länk: http://matlust.ifokus.se/discussions/4d717328b9cb462233080ae6-kakao#10
Mistys8 november 2012
Willys kakao ( garant) hade fått bäst i test i tidningen Laga lätt. Vet dock inte hur testet gått till eller hur många som testades. Men jag använder den och är mycket nöjd.
Annrh8 november 2012
Kladdkakor är nästan det jag bakat mest i mitt liv. Tröttnar aldrig och har använt många olika sorters kakao. Jag tar det jag hittar (ofta Ögonkakao men även annat) och har faktiskt aldrig känt någon skillnad på hur kakan blir. Blir lika gott oavsett :)
chantana9 november 2012
Använder också Willys egna och är jätte nöjd med den :)
Är riktigt mörk och med mer smak än de flesta andra jag provat tycker jag.
Lunchdax9 november 2012
Jag har smakat flera kakao-sorter (älskar kakao och choklad!) men det som slår alla är faktiskt Markattas (stavning?) ekologiska o FT- kakao! Ibland smakar ekologiska varor mindre än de "vanliga", men i detta fall är den ekologiska så oändligt mycket godare! Har köpt andra ekologiska kakaomärken som inte varit något speciellt, men Markattas är skillnad! Det är lite dyrare, men man kan minska på mängden kakao i recepten oftast eftersom det smakar mycket mer! Och mycket godare!!
Dessutom kommer det i en väldigt praktiskt burk (rund ganska stor burk med lock) som dl-mått och skedar går ned i. Doftar fantastiskt! Jag kommer aldrig mer köpa Ögon-kakao eller de andra märken som jag gått igenom!! Men tyvärr finns den inte i alla affärer, brukar få gå till coop för att hitta, men då bunkrar jag upp några burkar! :)
Jag såg på Leilas Matprogram i går att hon använde Valhronas kakaopulver, visste inte ens att det fanns sådant. Är det någon av er som har använt ett lite mer exklusivt kakaopulver i stället för detta klassiska ögonkakao? 'Skulle vara gott med mer naturlig kakaosmak.
Tips , någon?
Var man man i så fall hitta det, utom på nätet?
Tacksam för svar//tina
Valhrona har gott rykte, men har inte använt det själv.
Willys egna ska tydligen oxå vara bra, fast det är billigt! Har varit med i flera smaktävlingar och willys ska tydligen ha en tydligare chokladsmak över lag.
Jag köper Coops rättvisemärkta kakao och tycker den är jättegod med kraftig kakaosmak-dessutom kan man ju äta den med gott samvete ;)
Jag köpte kakao på Aether och essancefabriken i Stockholm men jag tycker inte det smakar så mycket. Jag brukar använda Icas egna kakao, Ögonkakao har inte heller så mycket smak. Förr fanns det en mörk kakao man kunde köpa men nu finns det bara affärernas egna eller Mazettis här där vi bor.
Håller med föregående talare.
När jag var yngre hade vi alltid ögon cacao efterssom det skulle vara det bästa. Men nu köper jag alltid Icas egna, har köpt och testat andra sorter när jag inte haft tillgång till Ica butik, men tycker inte alls att det har smakat lika mycket eller bra.
Så jag håller på Icas :)
Jättebra, jag tackar så hjärtligt för alla svar.
Skickade ned sonen på vår ICA butik att leta efter Ica`s egna kakao , men där fanns det tyvärr inte. Kanske måste upp på Ica Maxi, som säkert har större sortiment.
Nu har jag fått massor av tips från er alla. det tackar jag för.
Trevlig helg till er alla/kram
Tina
Jag har ett paket Vahlrona kakao som jag köpte på Kioskpiraten av alla ställen. Men inte tycker jag att det känns något annorlunda i en vanlig kaka. Däremot om du gör något som inte är så sött så kommer chokladsmaken mer till sin rätt.
Så, för söta bakverk med mycket annat som tar upp smak - en Fair trade för de är goda!
För koppen varm choklad eller en chokldsås - Vahlrona
Jättebra tips
Tack!
Kramar/tina
Får du inte tag på Vahlrona så ta Weiss jag använder den till allt utom vanliga mjuka kakor. Te och kaffebutiker brukar ha bättre kvaliteer på cacaopulver.
Tack för tipset// mvh
tina
ICAs kakao fick bra testomdöme vill jag minnas.
Jättebra, Tusen TACK för alla bra svar från er.
// mvh Tina
GityGross egna märke "Favorit" är också ett bra kakaopulver. Iaf i mitt tycke.
OK, se där, ett till märke, kul att det finns många flera att välja på än ögoncacao. Man är otroligt van att köpa den!
Tack för tipset// mvh
Tina
Jag såg på Leilas Matprogram i går att hon använde Valhronas kakaopulver, visste inte ens att det fanns sådant. Är det någon av er som har använt ett lite mer exklusivt kakaopulver i stället för detta klassiska ögonkakao? 'Skulle vara gott med mer naturlig kakaosmak.
Tips , någon?
Var man man i så fall hitta det, utom på nätet?
Tacksam för svar//tina
Nu är Valrhona visserligen ett bra märke, men man ska nog, rent generellt, inte ta varken Leilas eller nåt annat matprograms märkesval på alltför stort allvar eftersom det nästan alltid handlar om produktplacering. Se gärna Morgan Spurlocks dokumentär "The Greatest Movie Ever Sold". Du hittar den i närmaste videobutik eller på en välsorterad play-site som t.ex. http://www.netflix.se. F.n. är första månaden på Netflix gratis.
Se denna länk: http://matlust.ifokus.se/discussions/4d717328b9cb462233080ae6-kakao#10
Willys kakao ( garant) hade fått bäst i test i tidningen Laga lätt. Vet dock inte hur testet gått till eller hur många som testades. Men jag använder den och är mycket nöjd.
Kladdkakor är nästan det jag bakat mest i mitt liv. Tröttnar aldrig och har använt många olika sorters kakao. Jag tar det jag hittar (ofta Ögonkakao men även annat) och har faktiskt aldrig känt någon skillnad på hur kakan blir. Blir lika gott oavsett :)
Använder också Willys egna och är jätte nöjd med den :)
Är riktigt mörk och med mer smak än de flesta andra jag provat tycker jag.
Jag har smakat flera kakao-sorter (älskar kakao och choklad!) men det som slår alla är faktiskt Markattas (stavning?) ekologiska o FT- kakao! Ibland smakar ekologiska varor mindre än de "vanliga", men i detta fall är den ekologiska så oändligt mycket godare! Har köpt andra ekologiska kakaomärken som inte varit något speciellt, men Markattas är skillnad! Det är lite dyrare, men man kan minska på mängden kakao i recepten oftast eftersom det smakar mycket mer! Och mycket godare!!
Dessutom kommer det i en väldigt praktiskt burk (rund ganska stor burk med lock) som dl-mått och skedar går ned i. Doftar fantastiskt! Jag kommer aldrig mer köpa Ögon-kakao eller de andra märken som jag gått igenom!! Men tyvärr finns den inte i alla affärer, brukar få gå till coop för att hitta, men då bunkrar jag upp några burkar! :)