Jag hade en gång ett recept på jättegoda kakor, tror att de var marockanska eller något sånt. De bestod i princip enbart av mandel och florsocker, och sen så skulle man ha händerna indränkta i olja hela tiden när man rullade kakorna till bollar och plattade ut dem, för att de fastnade i händerna annars.
Är det någon som känner igen beskrivningen och har recept?
Ergilwen21 december 2009
Ingen som känner igen?
Erajscha21 december 2009
Låter som en slags biskvier.
jimboz21 december 2009
Det enda jag hittat är dessa...Sökte på Marockanska kakor men det är säkert något annat namn på dom och kanske inte ens Marockanska..
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/gasellhorn-cornes-de-gazelle-1.351682
Vetebullen21 december 2009
Kan det vara Nordfrikanska Mandelkakor du menar??
Består nästan bara av mald mandel och florsocker. Är jättegoda och glutenfria
Vetebullen21 december 2009
Nordafrikanska mandelkakor 20-25 st:
200 g sötmandel
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
Gör så här:
•Sätt ugnen på 175 grader.
•Kör mandeln i en matberedare.
•Vispa ägg och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt bakpulver, citronskal samt mandel. Rör ihop degen.
•Forma valnötsstora bollar med en sked. Rulla bollarna i resten av florsockret. Platta ut dom på bakplåtspappret.
•Grädda kakorna i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska få lite vacker färg. Låt svalna.
Jag hade en gång ett recept på jättegoda kakor, tror att de var marockanska eller något sånt. De bestod i princip enbart av mandel och florsocker, och sen så skulle man ha händerna indränkta i olja hela tiden när man rullade kakorna till bollar och plattade ut dem, för att de fastnade i händerna annars.
Är det någon som känner igen beskrivningen och har recept?
Ingen som känner igen?
Låter som en slags biskvier.
Det enda jag hittat är dessa...Sökte på Marockanska kakor men det är säkert något annat namn på dom och kanske inte ens Marockanska..
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/gasellhorn-cornes-de-gazelle-1.351682
Kan det vara Nordfrikanska Mandelkakor du menar??
Består nästan bara av mald mandel och florsocker. Är jättegoda och glutenfria
Nordafrikanska mandelkakor 20-25 st:
200 g sötmandel
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
Gör så här:
•Sätt ugnen på 175 grader.
•Kör mandeln i en matberedare.
•Vispa ägg och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt bakpulver, citronskal samt mandel. Rör ihop degen.
•Forma valnötsstora bollar med en sked. Rulla bollarna i resten av florsockret. Platta ut dom på bakplåtspappret.
•Grädda kakorna i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska få lite vacker färg. Låt svalna.
Testa om det är dessa du menar(Y)(Y)